ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ 30ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Η επιτροπή γιατρών συμβούλεψαν τον Πρόεδρο Γκιουλ να μην συμμετάσχει στις τελετές λόγω της κατάστασης της υγείας

Πέντε ημέρες ακόμα θα κρατήσει η νοσηλεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Αμπτουλλάχ Γκιουλ στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί συμβούλεψαν τον Τούρκο Πρόεδρο να μην συμμετάσχει στην τελετή και τους γιορτασμούς με αφορμή την Ημέρα της Νίκης της 30ης Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση που έγινε από τους γιατρούς του νοσοκομείου σημειώθηκε ότι από κλινική άποψη ο Πρόεδρο ανάρρωσε σε μεγάλο βαθμό.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε επίσης ότι για τη συνέχιση αυτής της αναρρωτικής πορείας πρέπει να συνεχιστεί η φαρμακευτική αγωγή που εφαρμόζεται στον Πρόεδρο Γκιούλ για ακόμη πέντε ημέρες στο νοσοκομείο.

Ο Αμπτουλλάχ Γκιουλ ο οποίος συνεχίζει περιορισμένα τις καθημερινές του δραστηριότητες, τις μεσημεριανές ώρες βγήκε από το νοσοκομείο για να πάει στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να προεδρεύσει στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Από την άλλη στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Προεδρίας σημειώθηκε χαρακτηριστικά:

“Στο πλαίσιο της απόφασης συμβουλευτικής φύσεως που λήφθηκε χτες 27 Αυγούστου 2012 κατά τη συνεδρίαση της ιατρικής επιτροπής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Χατζέτεπέ, ματαιώθηκε η δεξίωση και η τελετή ανταλλαγής ευχών που προγραμματίζονταν να πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο Τσάνκαγια υπό τη φιλοξενία κυρίου Προέδρου. Ενώ οι τελετές στο μαυσωλείο του Ατατούρκ και το Πολιτιστικό Κέντρο Aτατούρκ θα πραγματοποιηθούν όπως ακριβώς είχαν προγραμματιστεί. Τις προαναφερόμενες τελετές τον κύριο Πρόεδρο θα εκπροσωπεύσει ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Τζεμίλ Τσιτσέκ ”.

Με παρόμοιο τρόπο και στις τελετές ορκωμοσίας στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία Γκιουλχανέ, και των Στρατιωτικών Σχολών Ξηράς, Αεροπορίας και Ναυτικής θα παραστεί ο Πρόεδρος ΜΕΤ Τζεμίλ Τσιτσέκ εκ μέρους του Τούρκου Προέδρου.

TRT 28/8/2012