ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΣΤΟ ΣΕΛΕΡΟ 12/8/2012

Κείμενο του ιστολόγιου  14/8/2012

Σας παραθέτουμε τμήμα της ομιλίας του ΄Τούρκου πρόξενου κατά το ιφτάρ που παρέθεσε το Καραβάνι του τουρκισμού με την επωνυμία ¨Καραβάνι της Αφθονίας¨ στό  Σέλερο του δήμου Ξάνθης, όπως την μεταφράσαμε από την εφημερίδα Μπιρλίκ :

¨O πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ κατά τον χαιρετισμό του, εν περιλήψει είπε τα εξής

: Βλέπω απόψε εδώ πολύτιμους καλεσμένους και φίλους μας.Το καθήκον για το οποίο αισθάνθηκα ιδιαίτερη περηφάνια είναι αυτό του πρόξενου στην Κομοτηνή, διότι εδώ ζει η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης που συμβάλει στις σχέσεις φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Πριν λίγες μέρες υπήρξε στην Κομοτηνή ένα ατυχές γεγονός. Εγώ εκείνη την ώρα ήμουν σε ιφτάρ που είχε παραθέσει η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, μου τηλεφώνησαν και αμέσως υποχρεώθηκαν να αποχωρήσω. Όταν πήγα εκεί, τους είδα όλους εκεί. Τον κύριο βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, , τον πρόεδρο της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, οι μουφτήδες μας, ο πρόεδρος μας του συλλόγου Πλάτανος Τζεγκίζ Ομέρ, και άλλοι που δεν μέτρησα ήταν εκεί. Αυτό δείχνει τι σημαντική είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Αντιληφθήκαμε πως δεν επρόκειτο για άτομα από την περιοχή. Άλλωστε άτομα που ζούνε για αιώνες εκεί, δεν τα κάνουν αυτά. Είστε Έλληνες πολίτες. Οι λύσεις για τα θέματα σας βρίσκονται στην Αθήνα. Γι αυτό αναζητήστε πρώτα την λύση των θεμάτων σας στην Αθήνα¨.

Δείτε τώρα και τις κενολογίες του δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη όπως τις αποδελτιώσαμε :

Εντάξει ακούγεται ; Καλησπέρα. Καλησπέρα σε όλους. Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Σελέρου, θα ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τον δήμαρχο του Μπαϊράμπασά, ο οποίος σε συνεργασία εδώ με τον αντιδήμαρχο της περιοχής μας πρότειναν να διοργανωθεί η ωραία αυτή εκδήλωση. Πριν ένα μήνα περίπου, πραγματικά αποδεχτήκαμε αυτήν την πρόσκληση. Γιατί νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των λαών, και βέβαια μεταξύ της Τουρκίας και της περιοχής μας. Θα ήθελα αφού κάνω ειδική αναφορά στον δήμαρχο του Μπαϊράμπασά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές-εκπροσώπους του δήμου Μπαϊράμπασά. Θα ήθελα να χαιρετίσω την παρουσία των συναδέλφων δημάρχων της περιοχής, του δημάρχου Μύκης, του δημάρχου από την Κομοτηνή, του βουλευτή μας, να καλωσορίσω την παρουσία του νέου προξένου, να του ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή διαμονή στην περιοχή μας και άριστη συνεργασία. Δεν θα πρέπει να ξεχάσω υπάρχουν πολλοί τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τους καλωσορίζω. Θα ήθελα να χαιρετίσω έναν πολύ καλό μου φίλο, τον βουλευτή, τον πρώην βουλευτή Μάντατζη Τσετίν, με τον οποίον δώσαμε πολλούς κοινούς αγώνες, και βέβαια επιτρέψτε μου να κάνω μια ειδική αναφορά. Ο δήμος Αβδήρων έχει τη χαρά να έχει σήμερα κοντά του και τρεις δημάρχους που καλέσαμε από την περιοχή της Ανατολικής Θράκης. Είναι ο φίλος μου ο δήμαρχος ο Μεμέτ ο Καραγκιόζ, είναι ο δήμαρχος του Χατζηκιόι που είναι φίλος και βέβαια ο δήμαρχος του Αχμέτμπέι, τους οποίους θα φιλοξενήσουμε αυτές τις μέρες. Θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή διαμονή, και βέβαια να τους έχουμε και άλλες φορές κοντά μας. Δεν ήθελα να μακρηγορήσω, να μην σας κουράσω. Να ευχηθώ σε όλους το Μπαϊράμι να περάσετε καλά, υγεία και καλά για όλο τον κόσμο. Κι επιτρέψτε μου επειδή δεν ξέρω την γλώσσα να κάνω μια ειδική αναφορά : Μπαϊράμ κουτλού ολσούν !

Προτού κατέβω από το βήμα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον αντιδήμαρχο κύριο Μπιρόλ, τους δημοτικούς συμβούλους, τον δήμο Σελέρου εδώ, που πραγματικά δούλεψαν για αυτήν εδώ την εκδήλωση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, και όλους όσους δούλεψαν για να διοργανωθεί αυτή η υπέροχη βραδιά. Γεια σας, καλή διασκέδαση σε όλους κι ευχαριστώ.¨

 Δηλαδή την ώρα που βοούσε γυρω του ο τουρκισμός και ο Οθωμανισμός, ο δήμαρχος έβλεπε μια υπέροχη εκδήλωση. Ον έκαστος κατά διάνοιαν έχει…. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone