ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 120 ΕΚ. $ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Έξυπνο ξενοδοχείο 120 εκ. $ στην Κερύνεια

Ο Ρεχά Αράρ πρόεδρος του Δ.Σ. της Merit International ανακοίνωσε πως άρχισαν στην Κερύνεια μια νέα επένδυση ύψους 120 εκ. $ και ότι ¨Χτίζουμε πάνω σε 55 χιλιάδες τετραγωνικά το Merit Royal Hotel, ένα ξενοδοχείο με ¨έξυπνη¨ τεχνολογία¨.

O όμιλος NET που εντυπωσιάζει με τις επενδύσεις του στην KKTC (σημ. μεταφρ : κατεχόμενα Κύπρου), κατασκευάζει πάνω σε 55 χιλ. τετρ. το ξενοδοχείο Merit Royal Hotel, ένα ξενοδοχείο με ¨έξυπνη¨ τεχνολογία¨. Ο Ρεχά Αράρ πρόεδρος του Δ.Σ. της Merit International δηλώνει πως οι βασικοί πόροι της Βόρειας Κύπρου είναι τα πανεπιστήμια και ο τουρισμός, αλλά ότι στο θέμα του τουρισμού δεν έχει δοθεί το ενδιαφέρον που θα έπρεπε από την πλευρά της Τουρκίας.

Μικρός ο αριθμός των πτήσεων

Ο Ρεχά Αράρ είπε πως τα περισσότερα έσοδα στο νησί προέρχονται από τον τουρισμό αλλά ότι λόγω του εμπάργκο δεν γίνονται απευθείας πτήσεις και πρόσθεσε : Ακόμη και από την Τουρκία οι πτήσεις γίνονται μέσω Κωνσταντινούπολης, Αλλά από την Κωνσταντινούπολη ως την KKTC για να έρθει κάποιος τουρίστας πρέπει να πετάξει για 7-8 ώρες. Και φυσικά οι άνθρωποι με τόσες ώρες προτιμάνε να πάνε αλλού. Εάν υπήρχαν έστω ανταποκρίσεις για Ιράν ή Λίβανο το τουριστικό εισόδημα στην Βόρεια Κύπρο θα αυξανόταν πολύ. Τις σχετικές με αυτό το θέμα επιθυμίες μας τις μεταφέραμε στους υπεύθυνους των Τουρκικών Αερογραμμών.

O Aράρ ανέφερε πως το 35% των τουριστών που έρχονται στην Κύπρο είναι ξένοι και ότι ο όμιλος ΝΕΤ για να αυξήσει τους δεσμούς του με την Μέση Ανατολή άνοιξε ένα γραφείο στο Χογκ Κογκ.

…………………

 Εφ. Χουριέτ 11/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone