ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΑΙΑ

Το περιστατικό στην Φώκαια το ανέλαβε η οργάνωση ΤΑΚ

 

Η οργάνωση Γεράκια Ελευθερίας του Κουρδιστάν ανέλαβε την ευθύνη για το περιστατικό με την βόμβα στο στρατιωτικό όχημα στην Φώκαια της Σμύρνης που έγινε στις 9 Αυγούστου,

 Η οργάνωση με μέιλ που έστειλε στο ANF αναφέρει πως το όχημα που μετέφερε στρατιώτες και αξιωματικούς προς της Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής ¨βλήθηκε αποτελεσματικά εκ του σύνεγγυς¨. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως υπήρξε μια δεύτερη βόμβα προς τις δυνάμεις που θέλησαν να επέμβουν και προσθέτουν πως ¨Σε ευτή την δράση ο εχθρός είχε τουλάχιστον δύο θανάτους και πάνω από 30 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων βαριά. Οι μαχητές του ΤΑΚ επικράτησαν ξεκάθαρα¨.

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής : ¨ Ως μαχητές του ΤΑΚ ορκισμένοι να διαλύσουμε το πιο ανελέητο παγκοσμίως σύστημα απομόνωσης και βασανιστηρίων που εφαρμόζεται επί 13 χρόνια στον Κούρδο ηγέτη-πρόεδρο ΑΠΟ, δεν αναγνωρίζουμε δικαίωμα ζωής στο τουρκικό καθεστώς και στον συνεχιστή του την τρομοκρατική οργάνωση του ΑΚΠ.

Το είχαμε αναφέρει και παλιότερα, κάθε χώρος όπου βρίσκεται στο φασιστικό καθεστώς των βασανιστηρίων και όλα τα στοιχεία του. Με αυτή την αφορμή θα θέλαμε να αναφέρουμε πως οι μαχητές του ΤΑΚ είναι έτοιμοι να πράξουν οπουδήποτε στην Τουρκία αυτό που πρέπει¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 12/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone