ΜΕΡΕΣ ΦΡΙΚΗΣ

Μέρες φρίκης

Η γαλήνη, η ψυχραιμία, η αδιαφορία και η απάθεια και έλλειψη αντίδρασης των ΜΜΕ απέναντι σε γεγονότα μου ξυπνά το αίσθημα της ζήλειας

 Ή ζούμε σε άλλη χώρα ή βλέπουμε την χώρα από εντελώς διαφορετικό παράθυρο. Πιστεύω πωςαυτοί βλέπουν μια γαλήνια εικόνα, έναν μπαξεβάνη ήρεμο, πρόβατα που βόσκουν και γαλήνια δέντρα.

 Εγώ από το παράθυρο μου βλέπω τις φλόγες της κόλασης. Ο πρωθυπουργός βγαίνει και ζητά να απολυθεί έναςm αρθρογράφος που αναρωτήθηκε για το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, και όταν τοαφεντικό του δεν τον απολύει, αυτός δηλώνει ¨κρίμα¨. Και για τα ΜΜΕ αυτό δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Πιστεύω πως μπορεί να νομίζουν φυσιολογικό ένας πρωθυπουργός να προκαλεί απόλυση ενός αρθρογράφου. Σε μερικές χώρες όντως οιπρωθυπουργοί έχουν την ευθύνη και απολύουν αρθρογράφους, ε και εμείς είμαστε μια από αυτές, τι πειράζει δηλαδή ;

Προφανώς και θα λένε πως ¨Φυσικά και θα απολυθεί αυτός που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, τι είμαστε δημοκρατία;¨.

O υπουργός εσωτερικών δεν βλέπει κάποια διαφορά ανάμεσα στον όλμο και στο άρθρο. Χτυπάνε αυτόν που ρίχνει με τον όλμο. Βλέπουμε λοιπόν πως με την λογική του υπουργού πρέπει να χτυπηθεί και αυτός που γράφει το άρθρο. Και αυτόγια τα ΜΜΕ μας είναι κάτι τα ασήμαντο. Δεν τους φοβίζει καθόλου μια εξουσία που βλέπει τα άρθρα εξίσου επικίνδυνα με τους όλμους. Διαβάζοντας τα άρθρα τους αντιλαμβάνομαι γιατί δεν τους φοβίζει καθόλου. Φυσικά, όταν γράφεις έτσι δεν σε φοβίζει τίποτε.

Όταν για σένα είναι όλα υπέροχα, όταν γράφεις πως ο πρωθυπουργός είναι ένας έκτακτος ηγέτης, τότε προφανώς δεν θεωρείσαι¨όλμος¨. Βέβαια δεν είσαι και αρθρογράφος, αμφίβολο αν είσαι και άνθρωπος, αλλάπάντως διασώζεσαι από το να είσαι ¨όλμος¨.

Η κυβέρνηση προάγει έναν βασανιστή-αστυνομικό.Και ο πρωθυπουργός στηρίζει τον βασανιστή. Είδατε κάποια κίνηση στα ΜΜΕ ; Στα περισσότερα δεν θα δείτε καν την είδηση.

………………..

Για τα πρόβατα η ζωή είναι υπέροχη.Και μάλιστα για κάποιος θα είναι ακόμη πιο υπέροχη αν δεν κατηγορήσουν τον πρωθυπουργό κάποιοι κακόβουλοι άνθρωποι. Γράφουν άρθρα με νόημα του τύπου ¨Γιατίασκείτε κριτική στον πρωθυπουργό μας, χαλώντας αυτή την υπέροχη ζωή ;¨. Καθένας έχει το ντέρτι του, και αυτοί έχουν το ντέρτι με αυτούς που ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό.

Σε μια χώρα με τέτοιον πρωθυπουργό και υπουργό, οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν στη μέση του δρόμου τον νέομε τον οποίο μαλώνουν.

Σε μια χώρα με τέτοιο πρωθυπουργό και υπουργό, στην ιστοσελίδα ¨Βήμα Αστυνομικών¨ του facebook γράφουν ¨Μπράβο, καλά που τον σκοτώσατε, για τα σκυλιά που πεθαίνουν δεν λέμε Θεός σχωρέστον¨.

………………………

Σε αυτούς τους δημοσιογράφους η διατήρηση αυτής της εξουσίας είναι πιο σημαντική από κάθε δολοφονία. Αυτοί είναιοι δημοσιογράφοι που αγαπά η εξουσία. Σαν προβατάκι τους χαϊδεύει η εξουσία. Αυτοί οι οποίοι είναι σαν πρόβατα κάτω από το χέρι του πρωθυπουργού, θέλουν να φαίνονται σαν λιοντάρια απέναντι σε αυτούς που ασκούν κριτική στον πρωθυπουργό και ίσως το μόνο αστείο σε αυτή την εικόνα είναι να βλέπεις την προσπάθεια των προβάτωννα βρυχηθούν σαν λιοντάρια.

Αυτοί όντες δίπλα στην πολυθρόνα του πρωθυπουργού βλέπουν μια ¨γαλήνια, χαρούμενη, εξελιγμένη και δημοκρατική¨ χώρα.

Εγώ από το μέρος που στέκομαι βλέπω μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Ένας πρωθυπουργός που θέλει απολύσεις δημοσιογράφων, ένας υπουργός Εσωτερικών που θεωρεί το ίδιο ένα άρθρο και τον όλμο,οι αστυνομικοί που πυροβολούν ανθρώπους στο δρόμο, οι προαχθέντες βασανιστές αστυνομικοί, και τα ψέματα σχετικά με το Ουλούντερε και το αεροπλάνο που έπεσε,με κάνουν να ανησυχώ πως οδεύουμε σε μια καταστροφή.

Η κυβέρνηση αυτή οδεύει προς τον γκρεμό. Και πλησιάζοντας καθοδόν στον γκρεμό, ο πρωθυπουργός μαζί με τα προβατάκια δίπλα του, αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών.

Εφ. Ταράφ 15/8/2012

 Αχμέτ Αλτάν

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone