ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 Επίθεση στα γραφεία του κόμματος DEB !

Άγνωστο άτομο ή άτομα το βράδυ της 22ης Αυγούστου επιτέθηκαν στην ταμπέλα του κόμματος DEB.

Σχετικά με το θέμα αυτό το κόμμα DEB εξέδωσε μια ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

¨ Άγνωστο άτομο ή άτομα το βράδυ της 22ης Αυγούστου επιτέθηκαν στην ταμπέλα του κόμματος DEB. Από ποιους και με ποιο σκοπό πραγματοποιήθηκε αυτή η επίθεση δεν ξέρουμε. Όποιοι και αν είναι πάντως οι σκοποί τους, εμείς θα συνεχίσουμε να προχωρούμε στον σωστό δρόμο που ξέρουμε. Εάν αυτή η επίθεση προσπαθεί να μας καταβάλλει, ματαιοπονούν. Είμαστε μια κοινότητα που επιθυμεί να ζήσει σε αυτή τη χώρα σε συνθήκες ισότητας, εν μέσω ειρήνης και διαφυλάττοντας την πολιτιστική της δομή. Ως τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης δεν είχαμε μέχρι σήμερα και δεν θα έχουμε κανένα αίτημα πέραν των δικαιωμάτων που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους περί ιθαγένειας. Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την χώρα στην οποία είμαστε πολίτες. Η γαλήνη και η επιβίωση της χώρας είναι σημαντική για εμάς.

Ως παιδιά του πολιτισμού της ανεκτικότητας καταγγέλλουμε έντονα αυτήν την επίθεση. Ως κόμμα που πιστεύει στην αδερφοσύνη όλων των λαών που ζούνε στην Δυτική Θράκη και προσπαθεί για την φιλία και την ειρήνη, καλούμε αυτούς που επιχειρούν να σπείρουν σπόρους εχθρότητας να το ξανασκεφτούν. Κάνουμε έκκληση για αποφυγή κάθε είδους δράσης που διαταράσσει την γαλήνη των ανθρώπων που ζούνε σε αυτή την ωραία περιοχή.

Βλέποντας διάφορα γεγονότα που έγιναν σε διάφορα μέρη του κόσμου κατά τελευταία χρόνια, γίνεται αντιληπτό πως η βία δεν ωφέλησε κανέναν. Πιστεύουμε πως αγαπάμε αυτή την πατρίδα πιο πολύ από αυτούς που πέταξαν αυτή την πέτρα. Πιστεύουμε πως η δύναμη της αγάπης είναι πιο ισχυρή από την δύναμη της πέτρας.

Θα είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους δράση που θα αποτελεί εμπόδιο στην γαλήνια και εν μέσω πολιτιστικού πλούτου συμβίωση των ανθρώπων σε αυτά τα ίδια εδάφη.

Αναμένουμε από τους κρατικούς αρμόδιους την σύντομη σύλληψη και προσαγωγή ενώπιον του δικαστηρίου, αυτών που έπραξαν αυτή την άσχημη επίθεση. Καλούμε το δεσμευμένο με διεθνείς συνθήκες για την ζωή και την περιουσία της μειονότητας κράτος μας , να εκπληρώσει τα καθήκοντα του¨.

Ιστοσελίδα του DEB 23/8/2012

Σχ : Δεν ξέρουμε ποιός το έκανε, δεν ξέρουμε καν το θρήσκευμα του, αλλά ξέρουμε πως από αυτό το περιστατικό,  πολιτικά  ωφελούνται οι προξενικοί.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone