Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Έκκληση από το κόμμα DEB προς τον υπουργό Παιδείας

 

Το κόμμα Φιλίας-Ισότητας –Ειρήνης έβγαλε ένα δελτίο τύπου σχετικά με την ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Παιδείας για την επιστολή που έστειλε η Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης, με τον τίτλο ¨Η επιστολή που έστειλε η Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης αγνοήθηκε¨. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

¨ Συμβουλεύουμε τον υπουργό παιδείας κύριο Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να επανεξετάσει την δήλωση του με την οποία ανέφερε πως ¨ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ¨ η επιστολή που έστειλε η Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης και με την οποία ζητούσαν να βγουν από τα βιβλίο της ΣΤ΄ δημοτικού οι φράσεις που εμπεριέχουν ¨εχθρότητα, μίσος και οργή¨.

Επιθυμούμε να αναφέρουμε σαν κόμμα DEB πως το να λέει ένας υπουργός της κυβέρνησης ότι αγνοεί μια επιστολή που φέρει τις υπογραφές των εκλεγμένων της Τουρκομουσουλμανικής Κοινότητας Δυτικής Θράκης, παρουσιάζει για μια ακόμη φορά την λανθασμένη μέθοδο αντιμετώπισης απέναντι στα αιτήματα της μειονότητας. Το να ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ μια επιστολή που φέρει τις υπογραφές των βουλευτών της μειονότητας και των δημάρχων που αποτελούν τους εκπροσώπους της, είναι ένα κεφαλαιώδες περιστατικό και απαράδεκτο.

Μπορεί ο κύριος υπουργός να μην συμφωνεί με τα αναφερόμενα στην επιστολή. Αλλά ως υπουργός αυτού του κράτους οφείλει να ¨ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ¨ ένα γράμμα που φέρει τις υπογραφές των εκπροσώπων των πολιτών αυτού του κράτους.

Ο σεβασμός στα αιτήματα και στις απόψεις των πολιτών ( έστω και αν τις βρίσκετε λανθασμένες) αποτελεί αναγκαιότητα του σύγχρονου κράτους και της δημοκρατίας. Η απουσία αυτής της νοοτροπίας από την δομή της σκέψης φανερώνει έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας.

 Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 7/8/2012

 Σχόλιο : Λοιπόν το κόμμα DEB έχει δίκιο ! Φυσικά και θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη η επιστολή. Αλλά όχι επί της ουσίας, αλλά ως σήμα κινδύνου. Διότι όταν φτάνεις σε ένα σημείο κατά το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών της μειονότητας συμφωνούν και προάγουν την πολιτική της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη, ε τότε μάλλον κάτι δεν έχεις κάνει καλά και εσύ ως ελληνική πολιτεία….