8 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 21 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ

Επίθεση σε στρατόπεδο στο Χακκάρι : 8 μάρτυρες

Σύγκρουση ξέσπασε στο στρατόπεδο στρατοχωροφυλακής του Γκέτσιμλι στο Χακκάρι όταν του επιτέθηκε ομάδα ΠΚΚδων από τρεις μεριές. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για δύο κορουτζούδες νεκρούς. Αλλά η ανακοίνωση της νομαρχίας του Χακκάρι κάνει λόγο για 8 μάρτυρες. Στή σύγκρουση τραυματίστηκαν επίσης 15 στρατιώτες και 6 πολίτες, ενώ στρατιωτικές πηγές κάνουν λόγο για 11 ΠΚΚδες που σκοτώθηκαν.

Επίθεση από τρεις μεριές

Επίθεση από 3 μεριές πραγματοποιήθηκε στις 23.00 στο στρατόπεδο του Γκέτσιμλι που βρίσκεται στο 40 χλμ της οδού Χακκάρι-Τσουκούρτζα. Ομάδα ΠΚΚδων που κινούνταν με πολιτικό φορτηγό προς την κατεύθυνση του στρατοπέδου έγινε αντιληπτή από στρατιώτες και κορουτζούδες. Ακολούθησε σύγκρουση.

Πρώτες πληροφορίες : 2 κορουτζούδες νεκροί

Μετά από την σύγκρουση οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο κορουτζούδες (σημ. μεταφρ : ντόπιοι Κούρδοι που συνεργάζονται με τον στρατό έναντι χρημάτων).

Νομαρχία Χακκάρι : 8 μάρτυρες

Ο νομάρχης του Χακκάρι Ορχάν Αλίμογλου ανακοίνωσε πως σε επίθεση που πραγματοποίησαν τρομοκράτες του ΠΚΚ στην περιοχή της Τσουκούρτζα έγιναν μάρτυρες 6 στρατιώτες και 2 κορουτζούδες.

…………………

 Εφ. Χουριέτ 5/8/2012

Σχόλιο : Βίντεο από την περιοχή όπου έγινε η επίθεση

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/36162/0/1/iste-catismanin-oldugu-bolge.aspx

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone