ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης κατήγγειλε τα αντιμειονοτικά περιστατικά

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης με γραπτή του ανακοίνωση κατήγγειλε τα αντιμειονοτικά περιστατικά στην Κομοτηνή.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής :

Στις 6 Αυγούστου ημέρα Δευτέρα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν μια εχθρική και κακόβουλη διαμαρτυρία ενάντια σε συλλόγους της μειονότητας επιχειρώντας να διαταράξουν την φιλία, την αδερφοσύνη και την ανεκτικότητα ανάμεσα στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και την Ελληνική κοινωνία. Αυτήν και παρόμοιες φασιστικές κινήσεις τις καταγγέλλουμε.

Στοιχεία που δεν είναι από την περιοχή μας ρίχνοντας σπόρους διχόνοιας ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ζουν επί μακρόν μαζί, ειρηνικά με γαλήνη και φιλία, στοχεύουν στο να πάνε την κοινότητα μας στις παλιές σκοτεινές μέρες. Τέτοιου είδους κινήσεις δεν θα πετύχουν να διαταράξουν την φιλία και την ειρήνη ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Ως Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης καταγγέλλουμε έντονα αυτές τις ακροδεξιές και φασιστικές κινήσεις, ενώ με ηρεμία και πράξεις κοινής λογικής επιχειρούμε να περιγράψουμε τι ζητάμε να γίνει.

 Εφ. Γκιουντέμ 7/8/2012

Σχόλιο : Για την επίσκεψη Μπαχτσελί στην Θράκη είχαν βγάλει καμία ανακοίνωση τότε ; Η μήπως θεωρούνε πως συμβάλει στην ¨ομαλή συνύπαρξη¨ η επίσκεψη του αρχιφασίστα ;