ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

Tο τουρκικό κράτος κράτησε την υπόσχεση του, ο Σαχίν στα χέρια Τούρκων γιατρών

Το τουρκικό κράτος παρέλαβε με ειδικό ασθενοφόρο το Δυτικοθρακιώτη άρρωστο από παχυσαρκία Σαχίν Σερίφ και τον μετέφερε για θεραπεία στην Τουρκία. Με αυτό τον τρόπο εκπληρώθηκε η κρατική υπόσχεση που είχε δώσει ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ.

Τις περασμένες μέρες ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ κατά την επίσκεψη του στην Δυτική Θράκη, επισκέφτηκε τον χρόνια πάσχοντα από παχυσαρκία ομογενή μας Σαχίν Σερίφ στο σπίτι του στην Καλκάντζα και του υποσχέθηκε θεραπεία στην Τουρκία. Η υπόσχεση λοιπόν του Μποζντάγ σήμερα εκπληρώθηκε και ο ομογενής μας με ειδικό ασθενοφόρο του υπουργείου Υγείας παραλήφθηκε από το σπίτι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παίδων του Σίσλι-Κωνσταντινούπολης.

Ο γεννημένος το 1963 και 380 κιλών Σαχίν Σερίφ, παλαιότερα είχε νοσηλευτεί στην Αθήνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Σαχίν Σερίφ παρά το ότι εδώ και δύο χρόνια ζει δεσμευμένος στο κρεβάτι, εδώ και πέντε μήνες δεν έπαιρνε το βοήθημα ασθένειας και η οικογένεια του ήταν σε δύσκολη θέση.

Κατά την διάρκεια της μεταφοράς του Σαχίν Σερίφ στην Τουρκία, ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για αυτόν. Ο Σενέρ στην σύντομη δήλωση του ανέφερε πως το τουρκικό κράτος έδειξε την ισχύ του και την ανθρώπινη του διάσταση. Είπε επίσης πως η θεραπεία του μπορεί να διαρκέσει αρκετά και θα χρειαστεί υπομονή.

Ο Σαχίν Σερίφ δυσκολεύτηκε να εκφράσει τα συναισθήματα του. Ο Σαχίν με δάκρυα χαράς είπε πως ¨ Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο Μπεκίρ Μποζντάγ, τον πρόξενο Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, τον δημοσιογράφο Ντεντέ, τον τύπο της μειονότητας και τον βουλευτή Χατζηοσμάν.

………………

Εντέλει ο Σαχίν μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων Τουρκία-Τουρκία. Εκεί αποχαιρέτισε ένα ένα τα μέλη της οικογένειας του, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Η Τουρκική Δημοκρατία με αυτή της την κίνηση έδειξε για μια ακόμη φορά πως στηρίζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Η Τουρκία που τείνει χείρα βοηθείας σε όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου, δεν ξέχασε και την Δυτική Θράκη. Ευχή μας είναι ο Σαχίν να γίνει σύντομα καλά και να γυρίσει στο σπίτι του.

 Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 29/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone