ΠΟΙΝΗ 3 ΜΗΝΩΝ ΣΕ 14ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ !

Ποινή φυλάκισης σε παιδί για χρέη από πιστωτική

3 μήνες φυλάκισης ήταν η ποινή που επιβλήθηκε σε 14χρονο παιδί στο Μπαλικεσίρ για χρέη 2.700 λιρών που είχε από πιστωτική κάρτα ο πατέρας του που πέθανε.

Κατά τον περασμένο Φεβρουάριο ο 42 ετών Σερντάρ Αλή που είχε χωρίσει από την γυναίκα του, έπαθε έμφραγμα και πέθανε. Η 39 ετών Σεγκιούλ Μπαστούρκ πρώην σύζυγος του, για να μην υποστεί ζημία ο νόμιμος κληρονόμος που ήταν το 14 ετών παιδί τους, ήρθε σε επαφή με τράπεζες και ρώτησε εάν υπάρχουν ή όχι χρέη του Σερντάρ Αλή.Η Μπαστούρκ που πλήρωσε κάποια χρέη που εμφανίστηκαν σε τράπεζες, αρχικά της είπαν πως δεν υπάρχουν άλλα χρέη. Εξεπλάγη όμως όταν της εμφανίστηκε χρέος 2.700 λιρών από πιστωτική κάρτα του Σερντάρ Αλή.

Η άτυχη γυναίκα συναντήθηκε με τον δικηγόρο της τράπεζας και έστω και καθυστερημένα πλήρωσε και την πρώτη δόση των 470 λιρών στις 27 Ιουνίου. Ενώ λοιπόν Η Σεγκιούλ Μπαστούρκ άρχισε να προσπαθεί να πληρώσει τα χρέη του πρώην συζύγου της, ώστε να αρχίσει μια νέα ζωή, μια μέρα έφτασε στο σπίτι ειδοποιητήριο. Το παιδί που άνοιξε το φάκελο έπαθε σοκ όταν είδε πως τιμωρήθηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση από το 1ο δικαστήριο Εκτέλεσης διότι ως νόμιμος κληρονόμος δεν πλήρωσε τα χρέη του πατέρα του.

Ο Σερκάν Μανάς που προσπαθούσε να ξεπεράσει τον πόνο για τον χαμό του πατέρα του, ενημέρωσε σχετικά την μητέρα του. Η μητέρα του η Σεγκιούλ Μπαστούρκ λέει πως ¨Ο γιός μου συνεχώς με ρωτάει «Γιατί να μπω φυλακή, δεν έκανα αδίκημα» ¨. Η Μπαστούρκ που λόγω της δικαστικής απόφασης περνά μέρες γεμάτες εφιάλτες, δήλωσε πως θα υποβάλλει μήνυση για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη αυτοί που προκάλεσαν αυτό το τραύμα.

……………….

Εφ. Ραντικάλ 2/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone