NA MHN ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ….

Αϊντινέρ ¨ Πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στην χώρα των παιδιών του Πορθητή¨

Το ¨Καραβάνι της αφθονίας¨ του δήμου Μπαϊράμπασά που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια με το σύνθημα ¨η αδελφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨, στις 13 Αυγούστου 2012 συναντήθηκε πάλι με τους ανθρώπους μας στα Αρριανά και κατέκτησε πάλι τις καρδιές τους. Ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ σφράγισε την βραδιά με την δήλωση πως ¨Η βούληση της Τουρκικής Δημοκρατίας και οι άνθρωποι της πάντα θα σας σκέπτονται, θα κινούνται μαζί σας, θα είναι πάντα δίπλα σας σχετικά με το μέλλον σας¨. Συγκινητικές στιγμές επίσης προκάλεσε και ο μικρός Αϊντίν Κουρτ από τον Κέχρο με την προσευχή που είπε.

Στο ιφτάρ που οργάνωσε ο δήμος Μπαϊράμπασά στο Αρριανά μετείχαν ο πρέσβης Βολκάν Μποζκίρ από το υπουργείο Eξωτερικών της T.C., o βουλευτής του ΑΚΠ Αδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου, μια ομάδα 70 ατόμων από βουλευτές και επιχειρηματίες, ο συντονιστής του Καραβανιού της Αφθονίας Μουσταφά Χατιπλέρ, ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ και δημοτικοί σύμβουλοι και μουχτάρηδες του δήμου, ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσείν Ζεϊμπέκ, οι πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν, ο αντιπεριφερειάρχης Ιρφάν Ουζούν, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ και του συνδυασμού ¨Λαϊκού Κίνημα¨ Τζεμίλ Καμπζά, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Οζτζάν, πρόεδροι συλλόγων της μειονότητας και περίπου 3.000 ομογενείς από τα Αρριανά και τα γύρω χωριά.

………………..

Ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Ατίλλα Αϊντινέρ ευχήθηκε το Ραμαζάνι να γίνει δεκτό στα δώματα του Αλλάχ και είπε πως ¨δεν γίνεται να μην υπάρχει ιμάμης και μουφτής, αυτοί είναι οι ηγέτες μας και οι μπροστάρηδες μας¨.

Ο Αϊντινέρ ανέφερε : Αύριο είναι Καντίρ βραδιά. Θα προσευχηθούμε στον Αλλάχ. Θα προσευχηθούμε η Τουρκική Δημοκρατία να είναι πάντα δίπλα σας. Θα προσευχηθούμε ώστε η βούληση της Τουρκικής Δημοκρατίας και οι άνθρωποι της να σας σκέπτονται πάντα, και να βρίσκονται πάντα δίπλα σας σχετικά με το μέλλον σας. Όπως ήταν μαζί σας χτες και σήμερα, μακάρι να είναι μαζί σας και αύριο.

Πολύτιμοι φίλοι !

Το είπε ο αδελφός μου ο Μουσταφά Χατιπλέρ λίγο πριν, ως δήμος του Μπαϊράμπασά, σύνορα δεν γνωρίσαμε στην αδελφοσύνη. Καταργήσαμε τα σύνορα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μαζί με τα παιδιά του Πορθητή που ήταν οι σουλτάνοι αυτής της περιοχής για 600 χρόνια, του Πορθητή που ήταν ο πρόγονος όλων μας, και είναι πραγματικά μεγάλη τιμή να είμαι εδώ μαζί σας. Μέχρι σήμερα υπερασπιστήκατε και διαφυλάξατε τα ωραία μνημεία που άφησαν οι Οθωμανοί, να σας βοηθάει ο Θεός. Σήμερα με την πίστη σας, τις προσευχές σας και την ελευθερίας σας, ασκείτε πλήρως την λατρεία σας, ας σας βοηθά ο Θεός. Νύχτα-μέρα συνεχώς μας εκπροσωπείτε στην Δυτική Θράκη. Εκπροσωπείτε εκείνους τους ωραίους ανθρώπους της Τουρκικής Δημοκρατίας, εκπροσωπείτε τους εκεί συμπολίτες μας. Οι συμπολίτες μας σας σκέφτονται μέρα νύχτα, δεν σας ξεχνάνε ποτέ, δεν θα σας αφήσουν και δεν θα σας αφήσουμε ποτέ¨

……………….

Ο Σερίφ (σημ μεταφρ : ψευδομουφτής) ανέφερε : Θέλω να υπογραμμίσω στους Δυτικοθρακιώτες την εξής πρόταση. Η αδελφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει. 20 χρόνια πριν αυτά ούτε να τα φανταστούμε δεν μπορούσαμε. Πρέπει όλοι όμως οι επικεφαλής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης να κάτσουν να σκεφτούν. 20 χρόνια αργότερα τι είδους μορφή θα έχει ο κόσμος ; Ο καθένας θα πρέπει να ετοιμαστεί ανάλογα. 20 χρόνια πριν αυτή την ωραία εικόνα, αυτό το καραβάνι, εάν το ονειρευόμασταν θα μας έλεγαν τρελούς. Πιστεύω πως δόξα τω Θεώ 20 χρόνια αργότερα ακόμα περισσότερα πράματα μπορούνε να αλλάξουν. Όρος γι αυτό είναι ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να είμαστε έτοιμοι για το μέλλον, να πεταχτούμε, να έχουμε ομόνοια και ομοψυχία και να ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από τώρα για 20 χρόνια αργότερα.

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε πως σήμερα τα Αρριανά βίωσαν μια ιστορική μέρα διότι το Καραβάνι της Αφθονίας σε αυτή την νύχτα συναντήθηκε με τους κατοίκους των Αρριανών.

Ο Αλή Τσαβούς ανέφερε : ¨Οκτώ χρόνια τώρα υπάρχει μια ιστορία, εκφράζω τις ατελείωτες ευχαριστίες μου προς τον δήμαρχο του Μπαϊράμπασά Ατίλα Αϊντινέρ, προς τον Μουσταφά Χατιπλέρ που πραγματοποίησαν αυτό το σχέδιο και μας αγκάλιασαν με την φράση παιδιά του Πορθητή.

Θέλουμε να σας βλέπουμε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία¨

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ ευχαρίστησε το Καραβάνι της Αφθονίας που γυρνά στην περιοχή των Βαλκανίων όπου επί επτά χρόνια είχαν ριζώσει οι πρόγονοι.

Ο Σενέρ ανέφερε : Εμείς αυτό που ζητάμε από εσάς ως Τουρκική Δημοκρατία είναι να είστε πάντα μέσα σε ενότητα και ομοψυχία. Είναι κάτι που λέω πάντα. Θα στηρίξετε τους μουφτήδες σας, δεν θα φθείρετε αλλά θα στηρίξετε τους βουλευτές που εκλέξατε, και θα στηρίξετε τους δημάρχους που εκλέξατε. Εμείς επιθυμούμε να σας βλέπουμε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία.¨

Ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν ευχαρίστησε τον δήμο Μπαϊράμπασά που κατά τα τελευταία χρόνια τιμά και ομορφαίνει τα βράδια του Ραμαζανιού μας, τον Μουσταφά Χατιπλέρ και την τουρκική επιτροπή

Ο Χατζηοσμάν είπε ¨Φυσικά και είμαστε χαρούμενοι σήμερα. Αποτελέσατε το πιο όμορφο καλωσόρισμα της ευλογημένης βραδιάς Καντίρ. Μας φέρατε από τα Βαλκάνια πνεύμα αδερφοσύνης και αγάπη. Εξ ονόματος των αδερφών μου και των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σας ευγνωμονώ και υποβάλλω τις ευχαριστίες μου, καθώς κάθε χρόνο μας παρέχετε αυτές τις ομορφιές και το πνεύμα αδελφοσύνης.¨

…………….

 14/8/2012  Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί