Ξενοδοχείο Sirene Golf & Wellness στην Ατταλεια

Ασθένειες μεταδίδονται σε τουρίστες-παιδιά στην Αττάλεια

Η αμέλεια στις τουριστικές υπηρεσίες στην Τουρκία οδηγεί σε σπατάλη στρατηγικού χρόνου σε αυτή την βιομηχανία. Δίπλα στην ανεπάρκεια των τουριστικών υποδομών στην Τουρκία, η απληστία του υπερβολικού κέρδους οδηγεί σε απερίσκεπτες συμπεριφορές. Ο ρωσικός τύπος έγραψε για μεταδοτικές ασθένειες σε πεντάστερα ξενοδοχεία κάτι μάλιστα που αποκρύβεται από τους τουριστικούς πράκτορες.

Συζητήσεις και επέμβαση των Ρώσων διπλωματών προκλήθηκε όταν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Sirene Golf & Wellness στο Μπέλεκ της Αττάλειας αποκρύφτηκε μεταδοτική ασθένεια με αποτέλεσμα να ντουζίνες από μικρά Ρωσάκια να τεθούν σε κίνδυνο. Ο Ρώσος αρχίατρος Γκενάντι Ονισένκο δήλωσε πως οι τουριστικού πράκτορες έκρυψαν τις πληροφορίες για τις παιδικές ασθένειες στο Μπέλεκ της Τουρκίας. Ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Δικαιωμάτων των παιδιών στην Ρωσική Ομοσπονδία Πάβελ Αστάκοβ δήλωσε μετά από έρευνα που έκανε πως τα Ρωσάκια στο ξενοδοχείο Sirene Golf & Wellness κόλλησαν τον πολύ επικίνδυνο για ανθρώπους ιό Κοξάκι. Είπε πως ο ιός αυτός προσβάλει τον λαιμό και ότι αν και εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα οι τουριστικοί πράκτορες το έκρυψαν αυτό από τους τουρίστες.

Τουρίστρια ονόματι Ναταλία Φεντουλίν η οποία πήγε από την Μόσχα στο Μπέλεκ για διακοπές, μετά από την αποκάλυψη της ιστορίας, έστειλε επιστολή στην εφημερίδα Κόμμερσαντ. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Φεντουλίν την δεύτερη μέρα των διακοπών της πρόσεξε πως η κόρη της Λίζα αρρώστησε και ανέβηκε η πίεση της. Μαθαίνοντας το γεγονός η διοίκηση του ξενοδοχείου με αφύσικο τρόπο, αντί να την βοηθήσουν τους ζήτησαν να φύγουν αμέσως από το ξενοδοχείο. Όταν η Ρωσίδα τουρίστρια αρνήθηκε ήρθαν υπάλληλοι του ξενοδοχείο που προσπάθησαν να τους βγάλουν με το ζόρι έξω και έβγαλαν έξω τα πράματα του παιδιού της. Οι αρμόδιοι του ξενοδοχείου ζήτησαν συγγνώμη και βγήκαν από το δωμάτιο μόνο όταν επενέβησαν οι Ρώσοι διπλωμάτες.

Όταν ερευνήθηκε το θέμα φάνηκε πως η μεταδοτική ασθένεια εμφανίστηκε στις αρχές του Ιούνη και εξαιτίας της αρρώστησαν πολλά παιδιά. Παρόλα αυτά όμως η διοίκηση του ξενοδοχείου και οι ατζέντηδες δεν ενημέρωσαν τους τουρίστες. Η διοίκηση του ξενοδοχείου αργότερα αποδέχτηκε το γεγονός αλλά ισχυρίστηκε πως ο ιός μεταδόθηκε από Ρώσους πελάτες.

……………………

Με βάση τα στοιχεία του ραδιοφωνικού σταθμού ¨Η Φωνή της Ρωσίας¨ ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που έφτασαν στην Τουρκία κατά το πρώτο τετράμηνο του 2012 είναι πεσμένος κατά 6%. Επίσης κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2012 ο αριθμός των Ρώσων τουριστών μειώθηκε κατά 6,7% και έφτασε τα 916 χιλιάδες άτομα.

……………..

Κουρδικό Πρακτορεό Φιράτ 6/7/2012