ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΩΝ ΤΗΥ

Ο διευθυντής των ΤΗΥ-Θεσσαλονίκης Ουτκού Γιαζάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κομοτηνή

Ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ)-Θεσσαλονίκης Ουτκού Γιαζάν είχε επαφές στην Κομοτηνή. Ο Ουτκού Γιαζάν δήλωσε πως είναι οι Τουρκικές Αερογραμμές είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις για την προώθηση της Βορείου Ελλάδας και όλης της περιοχής και δήλωσε πως ¨ Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε τις ομορφιές και τον ιστορικό ιστό όλων των πόλεων στην Βόρεια Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι ως ΤΗΥ να εργαστούμε με τους δήμους Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας και με άλλους δήμους ώστε να συμβάλλουμε στην αύξηση του τουρισμού με τουρίστες που μέσω Κωνσταντινούπολης φτάνουν στην Θεσσαλονίκη.

Ο Ουτκού Γιαζάν στην Κομοτηνή επισκέφτηκε πρώτα τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYTD) όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Οσμάν Ισμαήλ και με το μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου Ερτζάν Τουμπάν. Ο Γιαζάν ανέφερε πως για την προβολή της περιοχής αναλογούνε μεγάλες ευθύνες στους συλλόγους και πρόσθεσε πως αν ζητηθεί είναι έτοιμος για συνεργασίες και βοήθεια, χωρίς κανένα διαχωρισμό.

Ο αντιπρόεδρος Οσμάν Ισμαήλ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και ευχαρίστησε τον διευθυντή Ούτοι Γιαζάν. Ανέφερε πως ως σύλλογος εργάζονται για την προβολή του πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής. Ο Οσμάν περιέγραψε πως η χώρα περνά μια δύσκολη περίοδο και είπε πως κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να βγει η χώρα από αυτή την κρίση.

Ο Ουτκού Γιαζάν αργότερα επισκέφτηκε τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής Ριντβάν Μολλά Ισά. Ο Γιαζάν ανέφερε πως στο παρελθόν θέλησε να επισκεφτεί και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, αλλά λόγω του φόρτου εργασίας του δημάρχου αυτό δεν είχε γίνει δυνατό. Για αυτό ζήτησε από τον αντιδήμαρχο Ριντβάν Μολλά Ισά να βρεθεί μια κατάλληλη ημερομηνία στο μέλλον ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.

Ακολούθως ο Ουτκού Γιαζάν έκανε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, και του ευχήθηκε να έχει ως πρέσβης εκεί που πάει, τις ίδιες επιτυχίες με αυτέ που είχε στην Δυτική Θράκη.

Μετά από την επίσκεψη γυρνώντας στην Θεσσαλονίκη ανέφερε πως θέλει το συντομότερο δυνατό να συναντήσει τους δημάρχους. Αλεξανδρούπολης και Δράμας και τον Περιφεριάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

 Εφ. Μπιρλίκ  4/7/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone