ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…

Χωριό χωριό, πόλη-πόλη καθ΄οδόν προς την ελευθερία….

Κομπανι- Διευρύνονται τα γεγονότα που άρχισε ο λαός του Δυτικού Κουρδιστάν (Συρία) με σύνθημα ¨Προς την ελευθερία¨. Μετά από τα Κομπάνι, Αφρίν, Ντέρκα Χέμκο και Αμουντέ και τα χωριά στην περιοχή Τιρμπέσπι πέρασαν στην λαϊκή διοίκηση.

Την ώρα που στην Συρία εντείνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και του στηριζόμενου από την Δύση ¨Ελεύθερου Συριακού Στρατού¨, διευρύνονται και τα γεγονότα ¨Προς την ελευθερία¨ που κάνουν οι Κούρδοι για να προφυλάξουν τα εδάφη τους και να ενεργοποιήσουν έτσι με ειρηνικό τρόπο το αίτημα της δημοκρατικής αυτονομίας τους.

Ο λαός του Δυτικού Κουρδιστάν που στις 19 Ιουλίου κατέλαβε το Κομπάνι, στις 20 Ιουλίου, την πόλη Αφρίν και την περιοχή Τζιντιρές, στις 21 Ιουλίου τις περιοχές Ντέρκα Χέμκο και Αμουντέ και σήμερα την πόλη Τιρμπέσπι και τα χωριά Σεντζέκ, Τιλ Ζιβάν και Τιλ Τζιχάν.

Η διοίκηση παραδόθηκε στην Λαϊκή Βουλή

Οι περιοχές οι οποίες καταλήφθησαν με την στήριξη από τις πρόσφατα ιδρυθείσες Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (YPG) παραδόθηκαν αργότερα στην Λαϊκή Βουλή. Η βουλή θα ασκήσει εδώ μια πολιτική-δημοκρατική διοίκηση. Η διοίκηση και των υπόλοιπων περιοχών που θα καταληφθούν θα παραδοθούν στην Λαϊκή Βουλή.

Σε όλες τις υπηρεσίες που κατελήφθησαν κρεμάστηκαν σύμβολα και σημαίες με τα κουρδικά εθνικά χρώματα. Στην μεγαλύτερη πόλη της περιοχής στην Καμίσλο, τα λαϊκά γεγονότα συνεχίζονται. ΟΙ Κούρδοι θέλουν να πάρουν την διοίκηση της πόλης και να εμποδίσουν την διάδοση στην περιοχή της σύγκρουσης μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και των ένοπλων ομάδων που στηρίζονται από την Δύση.

Δύο μαχητές των YPG έχασαν τη ζωή τους

Από τις 19 Ιουλίου και δώθε δύο μαχητές των YPG έχασαν τη ζωή τους. Την ώρα που στην πόλη Ντέρκα Χάμκο ο λαός έπαιρνε στα χέρια του την διοίκηση, Κούρδος νέος ονόματι Μπαβέρ έχασε την ζωή του από πυρά των κρατικών δυνάμεων. Η σωρός του συνοδεία χιλιάδων ατόμων αποδόθηκε στο χώμα.

 

Στην Καμίσλο στις 20 Ιουλίου έγινε διαδήλωση με σύνθημα ¨Προς την ελευθερία¨. Κατά την διάρκεια επίθεσης των καθεστωτικών δυνάμεων ο Ρεάντ Μετζίντ-μέλος των YPG έχασε την ζωή του. Στην κηδεία του που έγινε στην Καμίσλο στις 22 Ιουλίου μετείχαν δεκάδες χιλιάδες άτομα.

Στο Χαλέπι ο κόσμος είναι εν μέσω δύο πυρών

Στο μεταξύ στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας στο Χαλέπι, οι Κούρδοι έχουν μείνει ανάμεσα στα πυρά του καθεστώτος Άσαντ και των ένοπλων ομάδων που στηρίζονται από την Δύση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο ανταποκριτής του Φιράτ εκεί, οι Κούρδοι έγιναν στόχος και από το καθεστώς Άσαντ και από τις ένοπλες ομάδες. Στην πόλη ζούνε περίπου μισό εκατομμύριο Κούρδοι.

Αναφέρει πως οι σφοδρές συγκρούσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται άρματα και πυροβολικό έφτασαν και στις συνοικίες Χεντερίγιε και Μεακίν Χενένο. Είναι γνωστό πως σε αυτές τις συνοικίες κατοικούνε πολλοί Κούρδοι. Φτάνουν πληροφορίες για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

………………

 Kουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 23/7/2012