ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΕΜΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΕΜΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΕΜΣΕ

 

Η Τουρκία ζήτησε να γίνουν το συντομότερο βήματα για να δοθεί ένα τέλος στο συριακό καθεστώς που δολοφονεί τον λαό του

Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε έντονα τις νέες επιθέσεις και την νέα σφαγή που διέπραξε το συριακό καθεστώς κατά του ίδιου του λαού της, την σφαγή των αθώων αμάχων στο χωριό Τρέμσε της Χάμα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εξωτερικών ευχήθηκε ανάπαυση στις ψυχές των νεκρών αυτού του λυπηρού γεγονότος, συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

«Αποτελεί πια μια αναγκαιότητα τόσο για τον συριακό λαό όσο και για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια να δοθεί ένα τέλος στο συριακό καθεστώς η οποία για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι έχει χάσει κάθε νομιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό περιμένουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ να κάνει το συντομότερο δυνατό τα αναγκαία βήματα βάσει της κοινής αντίληψης που εμφανίστηκε στις τελευταίες συναντήσεις στη Γενεύη και στο Παρίσι για τις εξελίξεις στη Συρία και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα κατά του συριακού καθεστώτος λαμβάνοντας υπόψη την βία στην οποία εκτίθεται ο συριακός λαός. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει με αποφασιστικότητα αυτές τις προσπάθειες και τον συριακό λαό», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

 TRT 14/7/2012

Σχόλιο : Στο μεταξύ για το εν λόγω περιστατικό ούτε ακόμη και ο αμερικανοκρατούμενος ΟΗΕ δεν κατηγόρησε την συριακή κυβέρνηση, αλλά φαίνεται το τουρκικό ΥΠΕΞ ξέρει καλύτερα…. Τα συμφέροντα του. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone