ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ KAI ΑΛΛΩΝ

Ο Άσαντ δήλωσε πως οι ΗΠΑ αποτελούν τμήμα της σύρραξης στην χώρα τους και ότι για να διαταράξουν την σταθερότητα στην Συρία, προφυλάγουν τους συμμορίτες και παρέχουν πολιτική στήριξη

Ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ Άσαντ σε δηλώσεις του σε γερμανικό κανάλι κατηγόρησε την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ πως στηρίζουν τους –όπως τους χαρακτήρισε- ένοπλους τρομοκράτες.

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ χαρακτήρισε τους αντιπολιτευόμενους ως ¨ένοπλους τρομοκράτες¨ και δήλωσε πως τους παρέχεται στήριξη από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Ο Άσαντ έδωσε την συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD.

Ο Άσαντ ανέφερε πως το σχέδιο Αννάν εμποδίστηκε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και είπε πως ¨Αυτές οι χώρες βοηθάν με όπλα και χρήματα τους τρομοκράτες¨.

Ο Άσαντ υποστήριξε πως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ δίνει όπλα στην αντιπολίτευση και η Τουρκία τα μεταφέρει.

¨Οι ΗΠΑ θέλουν να διαταράξουν την σταθερότητα¨

Μέρος των δηλώσεων του Σύριου ηγέτη αφορούσε τις ΗΠΑ.

Ο Άσαντ κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως παράσχουν πολιτική στήριξη στους αντιπολιτευόμενους, και δήλωσε πως ¨ Οι ΗΠΑ αποτελούν την ομπρέλα της ένοπλης αντιπολίτευσης και ότι για να διαταράξουν την σταθερότητα στην χώρα του στηρίζουν τις συμμορίες¨.

¨Δυνάμεθα να απαντήσουμε σε ένοπλη επέμβαση¨

Στην συνέντευξη ο Άσαντ ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας εξωτερικής επέμβασης.

Ο Άσαντ είπε πως θα απαντήσουν στην επίθεση και ότι ¨ Σε περίπτωση επίθεσης προτεραιότητα μας δεν είναι τα αντίποινα αλλά η προστασία της χώρας μας. Αυτό άλλωστε είναι το καθήκον και ο στόχος μας¨.

¨Είμαστε διαφορετικοί από την Λιβύη και την Αίγυπτο¨

Ο Άσαντ είπε πως οι περιπτώσεις της Λιβύης και της Αιγύπτου ήταν διαφορετικές και ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα καθήκοντα του. Ο Άσαντ συνέχισε λέγοντας :

¨Υπάρχει κάποιο κοινό σημείο ; Αυτά που έγιναν στην Αίγυπτο είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που γίνονται στην Συρία. Το ιστορικό πλαίσιο και η κοινωνική δομή είναι διαφορετικά. Η πολιτική μας πάντοτε υπήρξε διαφορετική. Δεν υπάρχει κάτι κοινό¨.

T24.com.tr  8/7/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone