ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ…

Υπουργείο : Δεν βρέθηκε ίχνος πυραύλου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ ανέφερε πως στα κομμάτια του καταρριφθέντος τουρκικού αεροσκάφους δεν βρέθηκαν ίχνη πυραύλου ή κάτι άλλο και είπε πως ¨Το αεροσκάφος μας καταρρίφθηκε στα διεθνή ύδατα , οι έρευνες συνεχίζονται¨.

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ ανέφερε πως στα κομμάτια του καταρριφθέντος από την Συρία τουρκικού αεροσκάφους δεν βρέθηκαν ίχνη πυραύλου ή κάτι άλλο και είπε πως οι έρευνες συνεχίζονται. Ο Γιλμάζ ευρισκόμενος στην περιοχή Ζάρα της Σεβάστειας για το 17ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το καταρριφθέν από την Συρία αεροσκάφος. Ο Γιλμάζ ανέφερε πως σχετικά με το αεροπλάνο που έπεσε έχει γίνει η δέουσα ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο, πως ότι ανακοίνωσαν την πρώτη μέρα τα ίδια λένε και σήμερα και είπε πως ¨Με βάση τις πληροφορίες και τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, όποια πληροφορία δώσαμε στον λαό μας είναι αληθινή¨.

¨Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο¨

Όταν ένας δημοσιογράφος είπε πως ¨Λέχθηκε πως το αεροπλάνο χτυπήθηκε με πύραυλο, και πως ο πύραυλος χτύπησε τον κινητήρα, αλλά ο κινητήρα βρέθηκε ανέπαφος¨, ο υπουργός Γιλμάζ απάντησε πως ¨ Αυτή την στιγμή οι εργασίες συνεχίζονται. Αυτό το σημείο που λέμε είναι ότι το αεροσκάφος μας χτυπήθηκε στα διεθνή ύδατα. Αυτό αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Συρία¨.

Ο Ισμέτ Γιλμάζ στην ερώτηση ¨Βρέθηκαν στα κομμάτια του αεροπλάνου ίχνη από πύραυλο ή από κάτι άλλο ;¨απάντησε ως εξής : ¨ Μέχρι τώρα εν βρέθηκαν, οι έρευνες συνεχίζονται. Θα ανελκύσουμε και άλλα κομμάτια. Κάποια τα βγάλαμε. Να ξέρετε όμως πως όταν τα βγάλουμε θα δοθεί στο έθνος η πιο αληθινή και ασφαλής πληροφορία. Στο τέλος των ερευνών που γίνονται, το Γενικό Επιτελείο θα κάνει την δέουσα ανακοίνωση¨.

 Εφ. Ταράφ 8/7/2012

Σχόλιο : Μόνο στην Συρία υπήρξε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου ; Στην παράνομη εισβολή και κατοχή του 36% της Κύπρου επί 38 χρόνια δεν υπάρχει παραβίαση ;  Η απειλή του Casus Beli σε περίπτωση άσκησης νόμιμου δικαιώματος της Ελλάδας δεν αποτελεί παραβίαση ;