ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ WSJ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ WSJ

«Δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις ειδήσεις που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές» είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Συνεχίζονται οι διεθνείς αντιδράσεις σχετικά με την κρίση αεροσκάφους μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

«Δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις ειδήσεις που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές» είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, αξιολογώντας τον ισχυρισμό της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταδίκασαν για μια ακόμη φορά την επίθεση και επανέλαβαν την σθεναρή τους στήριξη στην Τουρκία.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, στην καθημερινή συνέντευξη απάντησε σε ερωτήσεις για τον ισχυρισμό «ότι το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο συριακό εναέριο χώρο» που δημοσίευσε η Wall Street Journal.

«Ο Πρέσβης της Αμερικής στην Άγκυρα μιλώντας σχετικά με το θέμα, είπε πως ¨δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω, άλλωστε ξέρετε την ισχυρή στήριξη που παρέχουμε στη σύμμαχο μας Τουρκία. Καταδικάζουμε έντονα αυτό το περιστατικό.¨

Το θέμα απασχόλησε και την ατζέντα του Γενικός Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Ο Ράσμουσεν απαντώντας ερώτηση σχετικά με την είδηση που προκάλεσε αντιδράσεις είπε ότι «δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε ειδήσεις που βασίζονται σε ανώνυμες πηγές».

Σχολιάζοντας και την στρατιωτική κινητικότητα στα σύνορα της Τουρκία με τη Συρία, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ σημείωσε τα παρακάτω:

«Θεωρώ φυσιολογικά τα βήματα που έκανε η Τουρκία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της και τα μέτρα που λαμβάνει για την προστασία των ανθρώπων και των εδαφών της».

TRT- 3/7/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone