ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΔΑΣΚΑΛΟ MEXMET ΝΤΕΡΝΤΙΜΑΝ

Στήριξη από τον Σύλλογο Αποφοίτων της ΕΠΑΘ προς τον Μεχμέτ Ντερντιμάν !

Κύριε υπουργέ Κωνσταντίνε Αρβανιτόπουλε

Σας ευχόμαστε από την καρδιά μας να έχετε επιτυχίες στο δύσκολο καθήκον που αναλάβατε στο πρόσφατα ιδρυθέν Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την ποινή των έξι μηνών μισθούς που επιβλήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΜΕ με την υπ. αρ. 8/21-02-2012 απόφαση του.

Ο κύριος Μεχμέτ Ντερντιμάν που είναι ένας εκπαιδευτικός εδώ και 20 χρόνια, εκτός από την προσφορά του ως εκπαιδευτικός-διευθυντής δημοτικού στο χωριό Λύκειο των Αρριανών (Kozlukebir-Kurcalı), τα τελευταία χρόνια συνέβαλε στην μειονοτική εκπαίδευση και ως πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ.

Ο κύριος Ντερντιμάν κατά την διάρκεια αυτών των ετών δεν προκάλεσε το παραμικρό θέμα στην υπηρεσία του. Ο κύριος Ντερντιμάν που από το 1991 συνεχίζει το επάγγελμα του δασκάλου στο ίδιο δημοτικό και από το 1997 είναι διευθυντής στο ίδιο αυτό δημοτικό, πιστεύει πως αδικήθηκε.

Ο κύριος Ντερντιμάν εξαιτίας αυτών των γεγονότων αισθάνεται άσχημα, και κατά την άποψη μας η ποινή που του επιβλήθηκε είναι πολύ βαριά. Ως σύλλογος Αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης μας προκάλεσε λύπη και ανησυχία η εφαρμογή της ποινής στέρησης μισθών εξαμήνου στον συνάδελφο μας Ντερντιμάν σε εφαρμογή της υπ. αρ. 8/21-02-2012 απόφασης του συμβουλίου.

Λογω του ότι η υπ.αρ 16287/18-2-1978 υπουργική απόφαση έχει δημιουργήσει χάος μέσα στους δασκάλους,

Λόγω του ότι παρόμοιες αποφάσεις προκαλούν ανησυχία στον τομέα της μειονοτικής εκπαίδευσης,

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας στο θέμα και

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να δείξετε την ευαισθησία σας για αυτό το θέμα και να προβείτε στις απαραίτητες επεμβάσεις για την νόμιμη ανάκληση της απόφασης.

Κρίνουμε επίσης ως αναγκαία την απόδοση των διευθυντικών του καθηκόντων από τα οποία τον απομάκρυναν στην εκπαιδευτική χρονιά 2011-2012, την εκπλήρωση της δημόσιας τάξης και νομιμότητας, και κατάργηση της –κατά την γνώμη μας ως σύλλογος- άδικης διάκρισης.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας

Με σεβασμό

Εξ ονόματος του Δ.Σ.

Πρόεδρος                                                                                     Γενικός Γραμματέας

Ιμπραήμ Μεχμέτ                                                                          Ριτβάν Ντελί Χασάν

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  29/7/2012

Σχόλιο : Τον κύριο Ντερντιμάν τον θυμόμαστε από τον ρόλο του  στην αποχή που είχαν κάνει οι γονείς στο δημοτικό όπου υπηρετούσε επειδή υποτίθεται πως κάποιοι Έλληνες δάσκαλοι είχαν δώσει στα παιδιά να διαβάσουν εθνικιστικά (!!!) ποιήματα κατά την εθνική εορτή… Τον θυμόμαστε επίσης σε όλες τις παρουσίες του πρόξενου στην περιοχή εκεί όπου έτρεχε από πίσω του… Πέρσι λοιπόν θιγμένος επειδή έβαλαν άλλον διευθυντή που είχε περισσότερα μόρια, δήλωσε ότι παραιτείται από δάσκαλος ! Προφανώς πίστευε πως επειδή ήταν και επικεφαλής στον σύλλογο των Επαθιτών θα ¨του περνούσε¨. Όταν δεν είδε την ανταπόκριση που περίμενε ανακάλεσε την παραίτηση του, άλλα ήδη ήταν αδικαιολογήτως απών από την υπηρεσία του. Για αυτό λοιπόν και του επέβαλαν αυτή την ποινή. Έτσι είναι,  καλή  η μαγκιά, αλλά πληρώνεται…

Όσο για τους συντάκτες της επιστολής, αναρωτιόμαστε αν επίσης και στο ελληνικό κείμενο της επιστολής τους έχουν δίγλωσσα γραμμένα τα χωριά που αναφέρονται. Οι δημόσιοι υπάλληλοι…