ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΑΡΝΙΤΣ

Ήρθε το 2008 ως πρόξενος και φεύγει το 2012 σαν πρέσβης 

Ο Μουσταφά Σάρνιτς που ήρθε το 2008 ως πρόξενος στην Κομοτηνή, αποχώρησε στις 5 Ιουλίου 2012 σαν πρέσβης. Ο Σάρνιτς ο οποίος επί 4 χρόνια πέτυχε σημαντικά πράματα και γύρισε την περιοχή της Δυτικής Θράκης σπιθαμή προς σπιθαμή, συνέβαλε σημαντικά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κατά τους πρώτους μήνες του ερχομού του, κατηγορήθηκε ανελέητα από τον ελληνικό τύπο και λόγω του ότι είχε έρθει από το Κόσσοβο σχεδόν κάθε μέρα βλέπαμε άρθρα του τύπου ¨Θα κάνει και την Δυτική Θράκη Κόσσοβο¨.

Εκείνος όμως παρέμεινε πιστός στην αποστολή και στα καθήκοντα που του είχε αποδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών της T.C., παρέμεινε πιστός στα διπλωματικά του καθήκοντα, διαψεύδοντας έτσι τα γραφόμενα για αυτόν.

Πραγματοποίησε πολλές εργασίες ιδιαίτερα με βήματα που έγιναν στο εμπορικό επίπεδο μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας, βοηθώντας τους εκπροσώπους των εμπορικών επιμελητηρίων Δυτικής Θράκης, τους Έλληνες και τους ομογενείς επιχειρηματίες. Έλληνες και ομογενείς επιχειρηματίες τον υποδέχτηκαν με θαυμασμό.

Για να συνεχιστεί στην περιοχή η ειρήνη και η γαλήνη, ποτέ δεν νοιάστηκε για τις προκλήσεις και δεν βγήκε πέρα από τα καθήκοντα του.

Μετά από 4 γεμάτα χρόνια, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, αποχαιρέτισε στην αυλή του προξενείου τους επί 4 χρόνια συναδέλφους του και κίνησε για Άγκυρα.

…………………

 Εφ. Μπιρλίκ 5/7/2012

Σχόλιο : Το κακό είναι που φεύγει και δεν τον απέλασαν… Το κακό είναι που η Ελλάδα δεν κλείνει το προξενείο…

Στην δεύτερη φωτογραφία προσέξτε το ύφος του ψευδομουφτή Κομοτηνής την ώρα που αποχαιρετά την γυναίκα του πρόξενου…