ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΜΕ 6 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

6 άτομα εκ των οποίων τα 4 ήταν παιδιά έχασαν την ζωή τους όταν το νερό του ποταμού Μερτ στην περιοχή Τζανίκ της Σαμψούντας πλημμύρισε και μπήκε μέσα στα υπόγεια διαμερίσματα

Αρνητικές συνέπειες είχε στην Σαμψούντα η σφοδρή νυχτερινή βροχή. Η επικοινωνία της Τζάνικ με χωριά διακόπηκε καθώς οι γέφυρες που την διασφαλίζουν διατρέχουν κίνδυνο κατάρρευσης. Η αστυνομία έκανε ανακοινώσεις προειδοποιώντας τις συνοικίες που βρίσκονται στην άκρη του ποταμού και υπάρχει περίπτωση να πλημμυρήσουν.

Η νομαρχία σχημάτισε κέντρο διοίκησης κρίσης ενώ το νερό καθώς ερχόταν με ορμή από ψηλά πλημμύρισε πολλά δάπεδα σπιτιών, υπόγεια και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η πλημμύρα πήρε 6 ψυχές

Καθώς κάποιες γέφυρες στο ποτάμι διατρέχουν κίνδυνο κατάρρευσης η συγκοινωνία σταμάτησε. Στην συνοικία Φυλακή η γέφυρα κοντεύει να καταρρεύσει από το νερό, τα κανάλια πλημμύρησαν, ενώ κόπηκε και το ρεύμα στο κέντρο της περιοχής.

……………………..

Από την καταστροφική πλυμμήρα στην Σαμψούντα έχασαν την ζωή τους 6 άτομα, εκ των οποίων τα 4 ήταν παιδιά. Στην συνοικία Γκαζιοσμάνπασά βρέθηκαν τα πτώματα του 1,5 ετών Χουσείν Γιλμάζ, του 5 ετών αδερφού του Αμπντουλλάχ Γιλμάζ και άλλων τριών. Επίσης στην περιοχή Κιραζλίκ της Τζανίκ βρέθηκε κοντά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και το πτώμα μιας άγνωστης μέχρι τώρα γυναίκας.

 Εφ. Χουριέτ 4/7/2012

Το σχετικό βίντεο στην διεύθυνση

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/34637/0/1/samsun-da-sagnak-yagmur-ve-firtina-hayati-felc-etti.aspx