ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ …ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Δυτικοθρακιώτες φοιτητές μας πήγαν στην Σαμψούντα

11 Δυτικοθρακιώτες φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πήγαν για εκπαίδευση στην γλώσσα στο OMÜ. Εκεί επισκέφτηκαν τον πρύτανη του πανεπιστημίου καθηγητή Χουσεΐν Ακάν.

 Οι φοιτητές οι οποίοι πήγαν στην Σαμψούντα με οργάνωση από τον Σύλλογο Ανταλλάξιμων Σαμψούντας και Ερευνών Τουρκικής Κουλτούρας Βαλκανίων, θα εκπαιδευτούν επί 1,5 εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο 19ης Μαΐου (OMÜ). Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο κοσμήτορας του πανεπιστημίου καθηγητής Τζεβντέτ Γιλμάζ δήλωσε πως ¨Οι Δυτικοθρακιώτες μαθητές θα εκπαιδευτούν επί 62 ώρες μέσα σε 1,5 εβδομάδα. Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται μαθήματα για την τουρκική γλώσσα και την ιστορία της, καθώς και στα πλαίσια της διαμόρφωσης ενός δασκάλου και μαθήματα σχετικά με την μέτρηση, την αξιολόγηση και τις επικοινωνιακές ικανότητες. Στο τέλος των 62 ωρών θα δώσουμε στους φοιτητές πιστοποιητικό συμμετοχής¨.

 Ο πρύτανης του πανεπιστημίου καθηγητής Χουσείν Ακάν δήλωσε : ¨ Κατά τα τελευταία 3 χρόνια μας έρχονται φοιτητές από το εξωτερικό για εκπαίδευση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γι αυτό. Αυτή την στιγμή φοιτούνε στο πανεπιστήμιο μας 850 αλλοδαποί φοιτητές. Στόχος μας είναι αυτό το νούμερο να το φτάσουμε στους 1500¨.

Στο τέλος της επίσκεψης ο πρύτανης Χουσείν Ακάν χάρισε στους φοιτητές διάφορα δώρα προς ανάμνηση του ταξιδιού τους. Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο Σαλίχ Μέριτς-πρόεδρος του Συλλόγου Ανταλλάξιμων Σαμψούντας και Ερευνών Τουρκικής Κουλτούρας Βαλκανίων.

 Εφ. Μπιρλίκ 7/7/2012

Σχόλιο : Αυτό δηλαδή που ζητούσαν να το πληρώνει η Ελλάδα -δηλαδή σεμινάρια τουρκικής- το κάνουν μόνοι τους, Ε ας το κάνουν. Καλά θα είναι βέβαια να ξέρουμε και α) ποιοί είναι αυτοί που πληρώνουν για αυτά τα ταξίδια και β) και το ποιοί είναι αυτοί που πάνε και μετάσχουν. Όσον αφορά λοιπόν το πρώτο ερώτημα  φανταζόμαστε ότι είναι το ίδιο το τουρκικό κράτος μέσω του εν λόγω συλλόγου. Όσον αφορά το δεύτερο έχουμε κάποιες …διευκρινιστικές φωτογραφίες.