Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ TRT ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΑΔΙΚ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥΣ

Μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στον αγώνα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας

Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν ξέχασε τον ήρωα της.

Ο γιατρός Σαδίκ Αχμέτ, σημαιοφόρος του αγώνα ταυτότητας της τουρκικής μειονότητας, τιμήθηκε στην 17η επέτειο του θανάτου του.

Μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στον αγώνα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας… Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του εργάστηκε για να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης.

Τιμήθηκε με τελετή που διοργανώθηκε χθες στην Κομοτηνή η επέτειος θανάτου του σημαιοφόρου του αγώνα ύπαρξης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Στην τελετή η Τουρκία εκπροσωπήθηκε από πολυμελή αντιπροσωπεία.

Ο Σαδίκ Αχμέτ, ιδρυτής του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας έγινε και σύμβολο της ισότητας και ειρήνης. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης με την ευρεία συμμετοχή στην τελετή, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν ξέχασαν τη συμβολή του Σαδίκ Αχμέτ «μη ξεχάστε ποτέ ότι είστε Τούρκοι».

Ο γιατρός Σαδίκ Αχμέτ που αντιστάθηκε ηρωικά έναντι των πολιτικών εκφοβισμού της Ελλάδας, έκλεισε τα μάτια του στη ζωή σε ένα ύποπτο τροχαίο, πριν από 17 χρόνια, στις 24 Ιουλίου στην επέτειο υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης με την οποία κατοχυρώνονται τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

TRT  25/7/2012