3 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΚΚ

Πυρά εναντίον στρατιωτών στο Βαν : 1 νεκρός, τρεις τραυματίες

Van'da çatışma: 1 şehit3 στρατιώτες τραυματίστηκαν και ένας έγινε μάρτυρας από ενέδρα που είχαν στήσει τρομοκράτες του ΠΚΚ σε περιπολούντες στρατιώτες σε αγροτική περιοχή του χωριού Ελατσάζ του νομού Βαν.

Στρατιώτες της στρατοχωροφυλακής από την περιοχή Γκιουρπινάρ μετέβησαν για περιπολία στο χωριό Ελατσμάζ. Ενώ βρισκόταν κοντά στο χωριό ομάδα τρομοκρατών που είχε στήσει ενέδρα, άνοιξε πυρ γύρω στις 15.00. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν και ξέσπασε σύγκρουση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε ο Νουρουλάχ Καγιά-έπαρχος του Γκιουρπινάρ, από τις πρώτες βολές 1 στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις άλλοι – ο ένας σοβαρά- τραυματίστηκαν.

Με το ου έγινε γνωστή η σύρραξη μετέβησαν στην περιοχή πολλοί στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Άρχισε επιχείρηση για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών του ΠΚΚ που διέφυγαν προς το βουνό, ενώ οι τραυματισμένοι στρατιώτες παραλήφθησαν από ελικόπτερο, που μετέφερε τον βαριά τραυματία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Βαν, και τους άλλους δύο στο Περιφερειακό Ερευνητικό Νοσοκομείο της περιοχής Βαν.

 Εφ. Χουριέτ 18/7/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone