ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠO ΤΟ ΑΚΠ

Το ΠΚΚ ας επιλέξει τον άνθρωπο του να έρθει στο τραπέζι

PKK adamını seçip masaya gelsin

Έκκληση από τον Ενσαρίογλου που πιστεύει πως το ΠΚΚ δεν πρέπει να αποβληθεί από την αναζήτηση λύσης για το κουρδικό : Επιλέξτε έναν σοβαρό εκπρόσωπο και το κράτος ας συναντηθεί μαζί του.

Όσο και αν τις τελευταίες μέρες οι επιθέσεις του ΠΚΚ δεν προβάλλονται ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, επηρεάζουν όμως βαθιά την ζωή των ανθρώπων στα ΝΑ. Οι δράσεις αυτές του ΠΚΚ μπορεί να μην προκαλούν αλλαγές στην ζωή αυτών που κάνουν διακοπές στα δυτικά, αλλά έχουν μετατρέψει σε κόλαση την ζωή των ανθρώπων στα ανατολικά. Το ΠΚΚ διακόπτει δρόμους, πυρπολεί οχήματα, απαγάγει ανθρώπους, επιτίθεται σε αστυνομικά τμήματα, βάζει νάρκες, χτυπά στρατιώτες…Και συνεχίζονται οι ήρεμες κηδείες των σκοτωμένων στρατιωτών και ΠΚΚδων.

Ο βουλευτής του ΑΚΠ-Ντιγιαρμπακίρ Γκαλίπ Ενσαρίογλου ενήμερος για αυτή την ανησυχία, είναι ένα από τα ονόματα επικεφαλής αυτών που αναζητούν λύση για να λήξει αυτό το κύμα βίας. Ο Ενσαρίογλου μιλώντας χτες με δημοσιογράφους είπε πως οι βουλευτές της περιοχής είτε εξελέγησαν με το ΑΚΠ, είτε με το BDP, οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να βρεθεί ένας δρόμος να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά βίας. Αναζήτησα τον Ενσαρίογλου, τον ρώτησα για την κατάσταση στα ΝΑ και πήρα τις απόψεις του. Ήταν πολύ στενοχωρημένος και είπε πως ως βουλευτές ¨Δεν μπορούμε να καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα και να βλέπουμε αυτά που γίνονται. Ο Ενσαρίογλου λέει πως για την εδραίωση της ασφάλειας στην περιοχή θα πρέπει να προβληθεί μια οδός επίλυσης και προς το ΠΚΚ.

Σύμφωνα με τον Ενσαρίογλου οι πολιτικές ι οποίες αγνοούν, βάζουν στην άκρη και δεν υπολογίζουν το ΠΚΚ, εντέλει το καθιστούν πιο επιθετικό. Και για να αποτραπεί αυτό η οργάνωση πρέπει να αποτελέσει μέρος του σχεδίου επίλυσης. Σχέδιο το οποίο δεν εντάσσει το ΠΚΚ δεν αρκεί από μόνο του για την επίλυση του κουρδικού θέματος.

……………………..

 Εφ. Ταράφ 13/6/2012