ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ… ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομική επέμβαση στις ¨Μητέρες του Σαββάτου¨

'Cumartesi Anneleri'ne müdahale

8 άτομα, μέλη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγενείς του Χασάν Γκιουλουνάι οποίος συνελήφθη και εξαφανίστηκε το 1992, συνελήφθησαν όταν άνοιξαν πανό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Οι ¨Μητέρες του Σαββάτου¨ έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Γαλατάσεραϊ για αυτούς που συνελήφθησαν και εξαφανίστηκαν και για τα θύματα δολοφονιών αγνώστων δραστών. Μετά από την διαμαρτυρία, οικογένεια και συγγενείς του Χασάν Γκιουλουνάι ο οποίος στις 20/7/1992 βγήκε από το σπίτι του και έκτοτε αγνοείται, άνοιξαν ένα πανό μπροστά σε καφέ της οδού Ιστικλάλ που έγραφε ¨Που είναι ο Χασάν Γκιουλουνάι ;- Οι αγνούμενοι θα χάσουν¨

Η αστυνομία επενέβη με σκληρό τρόπο με χρήση δακρυγόνων και συνέλαβε 8 άτομα. ΟΙ συλληφθέντες φώναζαν το σύνθημα πως ¨Οι συλλήψεις δεν μας λυγίζουν¨, ενώ έγινε γνωστό πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι η Μπιρσέν Γκιουνουνάι-σύζυγος του Χασάν, και τα παιδιά τους Ντενίζ και Τζιχάν. Υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μητέρες του Σαββάτου αντέδρασαν στην σύλληψη. Οι υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι μητέρες του Σαββάτου για να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες έκαναν πορεία ως την Αστυνομική Διεύθυνση του Ταξίμ. Όπου και έστησαν οδόφραγμα. Οι αστυνομικοί όμως τους είπαν πως οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από ασφαλίτες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινουπόλεως επί της οδού Βατάν.

Εφ. Ραντικάλ 21/7/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone