ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ιμπραήμ Σερήφ : Σε περίπτωση που τα νηπιαγωγεία είναι δίγλωσσα δεν θα υπάρξει θέμα, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα το δεχτούμε ποτέ

Τα εκπαιδευτικά θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης όπως εδώ και χρόνια, έτσι και σήμερα, διατηρούν την επικαιρότητα τους και αναμένουν την συντομότερη δυνατή επίλυση τους. Ξέρουμε ότι μαζί με τα θέματα που υπάρχουν ακόμη και δεν έχουν απομακρυνθεί στα πρώτα βήματα της εκπαίδευσης ενός παιδιού, υπάρχει και η κατάσταση της εγκατάλειψης των κτιρίων εκπαίδευσης. Μάλιστα η Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο θέμα των νηπιαγωγείων υποστηρίζει την δίγλωσση εκπαίδευση τους και δεν δέχεται με τίποτε έναν αντίθετο εκπαιδευτικό σύστημα.

¨Εάν σε αυτά τα κτίρια η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν¨

Επισκεφτήκαμε ως εφημερίδα Μπιρλίκ τον δήμαρχο Αρριανών για να πάρουμε τις απόψεις του σχετικά με αυτό το θέμα. Ο δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ σε αυτό το θέμα ήταν ξεκάθαρος και είπε πως δέχεται στα νηπιαγωγεία δίγλωσση εκπαίδευση και ποτέ δεν πρόκειται να δεχτεί το αντίθετο.

Ο δήμαρχος αναφερόμενος στα κρατικά νηπιαγωγεία που χτίστηκαν στα χωριά Αρίσβη, Πάσσο, Βάκος και Λαμπρό αναφέρει πως εξ αυτών λειτουργεί μόνο στην Αρίσβη –με υπογραφές από τους κηδεμόνες- ενώ στα άλλα τρία χωριά δεν γίνεται εκπαίδευση.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ είπε τα εξής :

Σε αυτά τα σχολεία καθώς δεν εφαρμόζεται σύστημα δίγλωσσης εκπαίδευσης, δεν θέλουμε να εφαρμοστεί το εκπαιδευτικό σύστημα σε μια γλώσσα. Το επαναλαμβάνω, εάν σε αυτά τα σχολεία η εκπαίδευση δεν είναι δίγλωσση, τότε αυτά τα σχολεία σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν. Το εκπαιδευτικό θέμα συνεχίζει να αποτελεί ένα μεγάλο θέμα. Σε περίπτωση που τα νηπιαγωγεία είναι δίγλωσσα δεν θα υπάρξει θέμα, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα το δεχτούμε ποτέ. Η Τουρκία στο θέμα των μειονοτήτων συνεχίζει να κάνει πολλά ανοίγματα. Ελπίζουμε παρόμοια ανοίγματα να κάνει και η Ελλάδα. Όταν υπουργοί επισκέπτονται τον δήμο μας πάντα τους το λέμε. Έχουμε επίσης ανάγκη από γυμνάσιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στην Φιλλύρα είτε στα Αρριανά, αυτό δεν είναι σημαντικό. Και το σχολείο αυτό πρέπει να είναι ισοδύναμο με το σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ . Διότι ο δήμος μας είναι κατά 99% τουρκικός και έχει ανάγκη ένα τέτοιο γυμνάσιο¨.

Εφ. Μπιρλίκ 24/7/2012

Σχόλιο : Ο δήμαρχος φαίνεται πολύ παρέα με τον πρόξενο κάνει και ακούγεται να μιλά σαν εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone