ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ !

Μια ακόμη εκκλησία χάθηκε στους διαδρόμους της γραφειοκρατίας

Διαμάχες προκάλεσε η σύσταση εκκλησίας σε κτίριο της συνοικίας Γενισεχίρ στο Ντένιζλι για τους περίπου 100 χριστιανούς της πόλης.

Όταν στην είσοδο του κτιρίου στήθηκε πινακίδα που έλεγε Εκκλησία Λαοδίκειας, η διοίκηση της πολυκατοικίας υπέβαλε αίτημα για κλείσιμο της εκκλησίας, ενώ τα μέλη του ΜΗΡ μετέφεραν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σαμίλ Τσινάρ δήλωσε πως ο δήμος αγνοεί από ποιους άνοιξε η εκκλησία.

Ο ιερέας της εκκλησίας Ισμαήλ Σερινκέν μιλώντας στην Ραντικάλ δήλωσε ; ¨ Πριν από 3 χρόνια υποβάλλαμε στον δήμο επίσημο αίτημα για εκκλησία. Τότε μας είπαν πως ¨Εμείς δεν μπορούμε να σας παραχωρήσουμε μέρος. Εάν βρείτε εσείς, εμείς θα σας βοηθήσουμε στο θέμα της άδειας¨. Εμείς λοιπόν βρήκαμε μέρος. Αυτή την φορά κάποιοι ανησύχησαν. Εάν το θέμα είναι η ταμπέλα την κατεβάζω. Θα κρεμάσω στην θέση της Σύλλογος Εκκλησίας του Μεσσία¨.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Προτεσταντικών Εκκλησιών Σονέρ Τουφάν δήλωσε πως το άνοιγμα εκκλησιών είναι το πιο διαδεδομένο πρόβλημα των χριστιανών που ζούνε στην Τουρκία. Ο Τουφάν δήλωσε: ¨ Για την εκκλησία πάμε στην νομαρχία, από εκεί στο τμήμα πολεοδομίας του δήμου και έτσι μπαίνουμε σε έναν δαιδαλώδη διάδρομο γραφειοκρατίας. Δεν μπορείς να βγεις από αυτό το διάδρομο και να γίνει εκκλησία¨. Ο Τουφάν ανέφερε πως στην Τουρκία υπάρχουν 110 εκκλησίες σε 60 πόλεις αλλά ότι καμμία εξ αυτών δεν έχει την επίσημη αναγνώριση χώρου προσευχής.

Εφ. Ραντικάλ 18/7/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone