¨ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ¨ ΛΕΕΙ…

¨Δεν μας έμεινε δύναμη να αντέξουμε¨ !!!

Πρόεδρος του YUNTURK : Στο θέμα του αρχιμουφτή και των μουφτειών πλέον οι Τούρκοι της Ελλάδας δεν έχουν άλλη δύναμη να υπομένουν. Εάν η Ελλάδα δεν το επιτρέπει, μήπως να τους διορίζαμε από την Τουρκία ;

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ελλάδας (YUNTURK) Φερρούχ Οζκάν, αναφερόμενος στις θετικές για τις μειονότητες εξελίξεις στην Κωνσταντινούπολη που δημοσιεύτηκαν στον τύπο, έκανε δηλώσεις εξ ονόματος του YUNTURK

Στις δηλώσεις του ανέφερε πως και οι ίδιοι θεωρούν αυτές τις  εξελίξεις  κάτι το θετικό, αλλά πρόσθεσε πως στην Ελλάδα δεν υπήρξε καμμία ανάλογη εξέλιξη σχετικά με τις μειονότητες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ελλάδας (YUNTURK) Φερρούχ Οζκάν, είπε πως στο θέμα του αρχιμουφτή και των μουφτειών, πλέον έχουν φτάσει στο σημείο της εξέγερσης και είπε : ¨ Επί 100 χρόνια δεν μπορούμε να εκλέξουμε τον αρχιμουφτή μας, και δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τους εκλεγμένους μουφτήδες μας στις επίσημες θέσεις που δικαιούνται. Εάν η Ελλάδα δεν το επιτρέπει αυτό μήπως να τους διορίσουμε από την Τουρκία ;¨.

Ο Φερρούχ Οζκάν ανέφερε πως πλέον οι Τούρκοι της Ελλάδας δεν έχουν άλλη δύναμη να υπομένουν στο συνεχιζόμενο επί 100 χρόνια θέμα της αρχιμουφτείας και των μουφτειών, πως πουθενά στην ιστορία του μουσουλμανισμού δεν υπήρξε επί 100 χρόνια τέτοια καταπίεση, και ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητο να δώσει ένα τέλος σε αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση -είπε- οι Τούρκοι της Ελλάδας για να αποκτήσουν τα δικαιώματα τους που πηγάζουν από διεθνείς συνθήκες, μπορεί να προσφύγουν –με τρόπο σύμφωνο προς το διεθνές και ισλαμικό δίκαιο- σε οδούς διαφορετικές από αυτές που είδαν και συνήθισαν επί 100 χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας. Είπε:

¨Σήμερα βλέπουμε σε πολλές χώρες την διεκδίκηση δικαιωμάτων υπό την επωνυμία Αραβική Άνοιξη. Μέχρι σήμερα οι Τούρκοι της Ελλάδας ποτέ δεν επέλεξαν έναν τέτοιο αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση και το κράτος τους. Αλλά πλέον ο κόσμος ξύπνησε. Με την σημερινή τεχνολογία και ενημέρωση ο καθένας ξέρει τι γίνεται και που και μπορεί να κρίνει. Οι Τούρκοι της Ελλάδας μια μέρα θα πουν ¨ One Minute¨ (σημ μετάφρ : η φράση του Ερντογάν στο Νταβός απέναντι στον Ισραηλινό Πέρεζ) , και για αυτό πριν να γίνει αυτό πρέπει να δοθούνε τα δικαιώματα μας. Εάν μια μέρα υπάρξει και μια ¨Ευρωπαϊκή Άνοιξη¨, τα μεγαλύτερα βάσανα θα τα περάσουν –όπως έγινε και στο παρελθόν- οι Τούρκοι αδερφοί μας που ζούνε στην Ελλάδα και οι Έλληνες αδερφοί μας που ζούνε στην Τουρκία. Αυτό το θέμα το συζήτησα και στην συνάντηση μου με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο ίδιος ανέφερε πως κατά την συνάντηση του με Έλληνες αξιωματούχους έθεσε το θέμα της απόδοσης των δικαιωμάτων μας. Στο Ισλάμ όπως και στις άλλες θρησκείες, οι διώξεις και η καταπίεση είναι αμαρτία. Ο κύριος Βαρθολομαίος πρέπει να πει ένα στοπ σε αυτή την δίωξη και την καταπίεση και πρέπει να προβεί στις δέουσες δηλώσεις προς την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και προς τον αδελφό ελληνικό λαό, σχετικά με την απόδοση των δικαιωμάτων μας.

Ο Φερρούχ Οζκάν ανέφερε πως ως σύλλογος YUNTURK θα ζητήσει ένα κατά το δυνατόν σύντομα ραντεβού με την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, θέλοντας ως φορέας να μεταδώσει απευθείας τις γνώμες και τις απόψεις του για την επίλυση των θεμάτων.

 Ιστοσελίδα του YUNTURK  30/6/2012

Σχόλιο : Στην φωτογραφία ο κύριος Οζκάν μαζί με τους ψευδομουφτήδες. Από την ιστοσελίδα του συλλόγου και από τις επαφές που έκανε μέσα στους λίγους μήνες της λειτουργίας του φαίνεται η εγγύτητα προς το κόμμα του Ερντογάν. Επίσης στην ιστοσελίδα του ανακοινώνει πως σε συνεργασία με άλλους δύο φορείς οργανώνει για το μνημόσυνο του Σαδικ στις 24 Ιουλίου, δωρεάν μεταφορά στην Κομοτηνή. Λεφτά υπάρχουν…