ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΙΜΑΜΗΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Άνθρωποι της θρησκείας αποχαιρέτισαν τον Μουσταφά Σάρνιτς

Άνθρωποι της θρησκείας που εργάζονται υπό την αιγίδα της αιρετής μουφτείας Κομοτηνής αποχαιρέτισαν με γεύμα χτες το βράδυ τον πρόξενο Μουσταφά Σάρνιτς. Στο γεύμα μετείχαν οι υποπρόξενοι Αντνάν Οζτούρκ και Μπερίν Οκούρ, το Δ.Σ. του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Δυτικής Θράκης και πολλοί λειτουργοί της θρησκείας. Μετά την ομιλία που έκανε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, πρόσφερε μια πλακέτα στον Μουσταφά Σάρνιτς.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στην ομιλία του ανέφερε πως ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς μετά από 4 χρόνια φεύγει από εμάς. Σε κάθε περίπτωση μοιράστηκε τις λύπες μας, μας στήριξε, στήριξε τους θρησκευτικούς λειτουργούς και με το παραπάνω, τους αγάπησε, σεβάστηκε την εργασία τους και στάθηκε δίπλα δίπλα μαζί τους. Ο Σερίφ τέλος ευχαρίστησε τον Μουσταφά Σάρνιτς που διορίστηκε σαν πρόξενος στην Μογγολία και του ευχήθηκε χαρές και επιτυχίες.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς ευχαρίστησε τον μουφτή Ιμπραήμ Σερίφ για την πρόσκληση και είπε : ¨Κατά μήκος των 4 ετών βρεθήκαμε σε διάφορα μέρη. Πάντοτε σας βλέπαμε ως στυλοβάτη αυτής της κοινότητας. Εάν αυτή η κοινότητα, η μειονότητα πάει μπροστά αυτό θα είναι χάρη σε εσάς. Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Με αυτή την νοοτροπία προσφέραμε τις υπηρεσίες μας για 4 χρόνια. Στόχος μας είναι να φτάσει η περιοχή μας και η μειονότητα στο σημείο όπου επιθυμεί, να κυριαρχήσει η ειρήνη και η γαλήνη. Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας κάθε μέρα που περνά αναπτύσσονται. Πλέον δεν υπάρχει επιστροφή¨.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 29/6/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone