ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !

Τα πλένουν με αμμωνία και τα βάφουν ροζ

Την ώρα που συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στα νοθευμένα τρόφιμα, νέες μέθοδοι νοθείας αποκαλύπτονται. Σε προϊόντα που πιστεύουμε πως γίνονται από κοτόπουλο, όπως κεφτέδες, σουβλάκια, λουκάνικα, σαλάμι κ.α. εντοπίσθηκε πως προσθέτουν κόκαλα, μεμβράνες από κόκαλα, αίμα και εντόσθια.

Ο μηχανικός τροφίμων Σελίμ Σουτζουλού-υπεύθυνος Θράκης της YESİDEF ( Ομοσπονδία Συλλόγων Βιομηχανιών Τροφίμων Τουρκίας) προέβη σε εντυπωσιακές ανακοινώσεις : Μερικές εταιρίες αφού αφαιρέσουν από το κοτόπουλο τα αξιοποιήσιμα για την αγορά μέρη, τα υπόλοιπα όπως τα κόκαλα και μεμβράνες τα αλέθουν. Τα κόκαλα τα κάνουν αλεύρι. Στο προϊόν αυτό προσθέτουν και αίμα. Έτσι κατασκευάζουν μηχανικά κιμά. Και για να το κάνουν να μοιάσει με κρέας κοτόπουλου του προσθέτουν ροζ μπογιά τροφίμων, και μετά το βγάζουν στην αγορά¨.

Ο Σουτζουλού είπε πως καθώς στα κατάλοιπα αυτά υπάρχουν πολλά βακτήρια, πριν να τα παράξουν τα πλένουν με αμμωνία, κι έτσι είπε ¨με αυτό τον τρόπο παίζουν με την υγεία μας¨

Τα προϊόντα που έχουν συγκεντρωμένα βακτήρια πλένονται με αμμωνία. Αυτό όμως επικάθεται στο συκώτι μας και με τον καιρό προκαλεί βλάβες.

 Εφ. Μιλλιέτ 2/7/2012