ΝΟΜΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ 1915

ΝΟΜΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ 1915

Το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε ότι «είναι καθοδόν ένας νέος νόμος άρνησης»

Ξανά στην επικαιρότητα ο νόμος που προβλέπει την ποινικοποίηση της άρνησης των γεγονότων που διαδραματίστηκαν το 1915, ο οποίος είχε φέρει σε οριακό σημείο τις σχέσεις Γαλλίας-Τουρκίας.

Το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς που δημοσίευσε ο γαλλικός τύπος ότι «είναι καθοδόν ο νέος νόμος άρνησης».

Ο ούριος άνεμος που έπνεε ύστερα από την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία άρχισε να γίνεται ισχυρότερος μετά από την ανακοίνωση που έγινε από το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων με αποτέλεσμα να ενταθούν ξανά οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσούα Ολάντ, ανακοίνωσε ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της θέσπισης νόμου που ποινικοποίει την άρνηση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν το 1915, ο οποίος προκαλεί την μεγάλη αντίδραση της Τουρκίας.

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ολάντ είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με εκπρόσωπο του Συμβουλίου Συντονισμού των αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία (CCΑF) στον οποίον είπε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε εκφράσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, που είχε μια συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου , είχε πει ότι δεν θα απασχολήσει ποτέ ξανά την επικαιρότητα ο νόμος τον οποίο είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το Εθνικό Συμβούλιο της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ο Ολάντ αναγκάστηκε να κάνει πίσω βήμα ύστερα από τις αντιδράσεις της αρμενικής διασποράς για τις δηλώσεις του Φαμπιούς.

TRT  8/7/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone