ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ F4

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ F4

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ERDOĞAN ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ F4

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πήρε πληροφορίες από τον Αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

O πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σχετικά με το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από τη Συρία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η τελική διαπίστωση εάν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε με πύραυλο ή με αντιαεροπορικά θα γίνει γνωστή, έπειτα από τις έρευνες.

«Επιτέθηκαν στο άοπλο αεροσκάφος μας, χωρίς να γίνουν οι απαιτούμενες προειδοποιήσεις», είπε ο κος Ερντογάν και τόνισε πως αυτό είναι μια ασυνήθιστη κατάσταση.

Ο Ερντογάν επικρίνοντας τους ισχυρισμούς της Αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal σημείωσε τα εξής, «Η Αμερικανική εφημερίδα με τέτοιου είδους αμαυρώσεις προσπαθεί πριν τις εκλογές να στριμώξει την τωρινή κυβέρνηση».

Μετά από τις παραπάνω δηλώσεις, ο πρωθυπουργός δέχτηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγό Νετζντέτ Οζέλ.

Στη συνάντηση των δύο αντρών επικράτησαν τα θέματα του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε και οι τελευταίες εξελίξεις στα σύνορα.

Ο Στρατηγός Οζέλ, πληροφόρησε τον πρωθυπουργό για τις πρόσφατες πληροφορίες που προέρχονται από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που εντοπίστηκε.

Έπειτα οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ένα μέρος των πληροφοριών ανακοίνωσαν και στην κοινή γνώμη.

Στην ανακοίνωση διατυπώθηκε πως δεν βρέθηκε εκρηκτική ουσία στα υλικά που περιμαζεύτηκαν από τη θάλασσα.

Ενώ σημειώθηκε πως συνεχίζονται οι τεχνικές αναλύσεις πάνω στα κομμάτια που βρίσκονται ακόμη στο βυθό της θάλασσας.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις μεγάλο ενδιαφέρων υπάρχει για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στις 18 Ιουλίου θα βρίσκεται στη Μόσχα.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, θα πραγματοποιήσει μια κρίσιμη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υποστηρίζει την διοίκηση της Δαμασκού.

Στην επίσκεψη αναμένεται και οι δύο πλευρές να μοιραστούν τις πληροφορίες και τα έγγραφα σχετικά με το θέμα και να υποστηρίξουν τις απόψεις τους.

 TRT 12/7/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone