ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Τελετές λήξης παιδικών σταθμών σε Φιλλύρα και Χρύσα

Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές λήξης των παιδικών σταθμών της ΠΕΚΕΜ σε Φιλλύρα και Χρύσα. Τον θαυμασμό κέρδισαν με την απόδοση τους οι μαθητές. Οι μικροί μαθητές με τα σκετς που έπαιξαν, τα ποιήματα που ανέγνωσαν, τα τραγούδια που τραγούδησαν και με τις ηρωικές φιγούρες που ζωντάνεψαν, πήραν άριστα. Στο τέλος της επίδειξης δόθηκαν στους μαθητές έγγραφα επιτυχούς φοίτησης.

ΦΙΛΛΥΡΑ

Η τελετή λήξης του παιδικού σταθμού της ΠΕΚΕΜ, υπό την εποπτεία των Νεργκίζ Χουσείν και Αϊσέλ Σερίφ έγινε στην αυλή του σχολείου στις 6 Ιουλίου.

Μιλώντας πριν από την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ανέφερε πως η ΠΕΚΕΜ προσφέρει υπηρεσίες στην τουρκική εκπαίδευση και τον πολιτισμό, ενώ αναφέρθηκε στην αξία της προσχολικής παιδείας. Ο Καμπζά συνεχάρη τους δασκάλους και μαθητές που εργάστηκαν επί μήνες με μεγάλη προσοχή για την τελετή λήξης, είπε πως με τα παιχνίδια, τα ποιήματα και τα τραγούδια που είπαν παρέδωσαν σημαντικά μηνύματα, μηνύματα τα οποία όπως είπε πρέπει να γίνουν αντιληπτά. Ο Καμπζά ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως Η ΠΕΚΕΜ όπως κάνει μέχρι σήμερα, έτσι και θα συνεχίσει να προσφέρει στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Η υποπρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μπερίν Οκούρ, συνεχάρη την διοίκηση της ΠΕΚΕΜ, τους δασκάλους και μαθητές του παιδικού σταθμού και ευχήθηκε να έχουν και στο μέλλον επιτυχίες.

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αρριανών, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ιμπραήμ Σερίφ, είπε πως η ΠΕΚΕΜ προσφέρει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

…………….

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 12/7/2012

Σχόλιο : Κάτι δεν σας θυμίζουν αυτά τα χρώματα ; Κόκκινο και άσπρο….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone