Ο ΕΧΘΡΟΣ ΞΕΧΝΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

Ο εχθρός ξεχνά, το κράτος δεν ξεχνά

Αποκαλύφθηκε πως εκτός από το Αρχείο Ποινικού Μητρώου και το Σύστημα Πληροφοριών UYAP, οι υπηρεσίες της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής τηρούνε ένα δικό τους πρωτότυπο σύστημα φακελώματος.

Με βάση την είδηση που έγραψε στην Μιλλιέτ ο Οντέρ Γιλμάζ, προσφυγές ενός πολίτη ονόματι Σ.Κ. που μπροστά στην κόρη του και σε πολύ κόσμο αστυνομικός του είπε ¨Έχεις κλέψει¨, και ενός ηθοποιού ονόματι Α.Τ. που πήγε να μπει σε αεροδρόμιο για να γυριστεί σκηνή για σίριαλ και δεν του το επέτρεψαν λέγοντας πως έχει φάκελο για ναρκωτικά, αποκάλυψαν το ¨ισόβιο και μετά θάνατον φακέλωμα¨.

Έγινε αντιληπτό πως εκτός από το Αρχείο Ποινικού Μητρώου και το Σύστημα Πληροφοριών UYAP, οι υπηρεσίες της αστυνομίας και της στρατοχωροφυλακής τηρούνε ένα δικό τους πρωτότυπο σύστημα φακελώματος. Πολίτης ονόματι Σ.Κ. στην προσφυγή του προς την βουλή αναφέρει πως ενώ περπατούσε μέσα στο πλήθος αστυνομικοί έκαναν έλεγχο ταυτοτήτων. Και ενώ ήταν μέσα στον κόσμο μαζί με την κόρη του ο αστυνομικός σε υψηλό τόνο του είπε πως ¨Εσύ έχεις κλέψει¨, ένα αδίκημα που το είχε κάνει όταν ήταν παιδί.

Ο Σ.Κ. ανέφερε πως το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό, πως από τότε που έκανε αυτό το αδίκημα πέρασαν δεκάδες χρόνια και ζήτησε να σταματήσει πια η θυματοποίηση του.

……………….

Θα ήταν ιστορία αλλά…

Με την υπερψήφιση της συνταγματικής αλλαγής με το δημοψήφισμα στις 12/9/2010, είχε λεχθεί πως το φακέλωμα θα γινόταν ιστορία.

………………..

 Εφ. Ραντικάλ 9/7/2012