ΤΟΥΡΚΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΡΟΥΣΣΑΣ

Σουκρού Κιοσέ : Με τα πανηγύρια επιβεβαιώνεται η ενότητα και η ομοψυχία μας

Ωραίες εικόνες εμφανίστηκαν κατά το ¨14ο πανηγύρι Δυτικοθρακιωτών και 8ο πρωτάθλημα αγώνων πάλης με λάδι¨ που οργάνωσε ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης.

 Οι κάτοικοι της Προύσας παρά τν ζεστό καιρό έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πανηγύρι που έγινε στο χωριό Γκιούντογντου. Χιλιάδες άτομα γέμισαν τον χώρο, και από την μια γλέντησαν με το πανηγύρι, και από την άλλη παρακολούθησαν τους αγώνες πάλης με λάδι. Στους 8ους αυτούς αγώνες πάλης μετείχαν συνολικά 235 αθλητές, και μαζί με τους αθλητές από διάφορα σημεία της Τουρκίας μετείχαν και 30 περίπου αθλητές από Κόσσοβο, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Στο πανηγύρι μετείχαν ο βουλευτής Προύσας Νετζατί Οζενσόι, ο δήμαρχος Προύσας Ρετζέπ Άλτεπε, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, ο δήμαρχος Νίλουφερ Μουσταφά Μποζμπέϊ, ο δήμαρχος Ελμπεϊλί-Σακίρ Γιλντίζ, ο αντιδήμαρχος Προύσας Αμπντουλλάχ Καραντάγ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης δικηγόρος Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, ο πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου στην Γιάλοβα Χασάν Τεκτζέ, ο αγάς του πανηγυριού Τσαλί-Ιρφάν Τσακμάκ, στελέχη κομμάτων και μέλη διοίκησης συλλόγων

Μαζί με τους αθλητές από το εξωτερικό ήρθαν και αρκετοί διοικούντες συλλόγων από Κόσσοβο, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα. Από την Δυτική Θράκη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερκάν Ρουσέν, ο πρώην κοινοτάρχης Οργάνης Μεχμέτ Εμίνογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων θρησκευτικών γυμνασίων Μεχμέτ Εμίν Αχμέτ, ο πρώην πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και σύμβουλος του προέδρου του DEB Αρίφ Χουσείνογλου, ο αγάς του πανηγυριού του Χίλια Χουσείν Ντελί, ο αγάς του πανηγυριού του Αλάντεπέ Αχμέτ Αζίζ και πολλοί καλεσμένοι.

Η εκδήλωση άρχισε με ενός λεπτού σιγή, με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και συνεχίστηκε με χορούς από την ομάδα παραδοσιακών χορών του Οσμάνγκαζί.

¨Η ενότητα και η ομοψυχία επιβεβαιώνεται ακόμη περισσότερο¨

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-παράρτημα Προύσας Σουκρού Κιοσέ, κατά την ομιλία που έκανε στην έναρξη του προγράμματος ανέφερε πως με το ¨14ο πανηγύρι Δυτικοθρακιωτών και 8ο πρωτάθλημα αγώνων πάλης με λάδι¨ επιβεβαιώνεται ακόμη περισσότερο η ενότητα και η ομοψυχία.

…………………..

Μιλώντας ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ ανέφερε πως μοιράζεται μαζί με τους μετέχοντες μια κουλτούρα σχεδόν 600 ετών. Ο Ντουντάρ δήλωσε πως ¨Ως δήμος Οσμάνγκαζί εργαζόμαστε για να κρατήσουμε την κουλτούρα μας. Σε αυτό τον δρόμο ανταλλάσσουμε απόψεις με τους συλλόγους. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις διασφαλίζουν το μεταξύ μας αγκάλιασμα¨.

……………

 Εφ. Μπιρλίκ 3/7/2012