¨ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ¨

Επιστροφή στα Βουνά –πέτρες της δεκαετίας του 90 ;

Παρά την υπόσχεση πως τα εθνικιστικά, ρατσιστικά ρητά και σύμβολα που είχαν ζωγραφιστεί μαζί με την ανακήρυξη της Δημοκρατίας σε πλαγιές βουνών, θα καταργούνταν από την εξουσία του ΑΚΠ, ξαναάρχισαν στην περιοχή του Μποτάν

Από το Ντιγιαρμπακίρ ως το Χακκάρι και από το Μάρντιν ως το Καρς δίπλα σχεδόν σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες, είναι γραμμένο στον παρακείμενο λόφο ρητών του τύπου ¨Τι ευτυχία να λες ότι είσαι Τούρκος¨, ¨Πατρίδα θυσία για σένα η ζωή μου¨, ¨Ένας Τούρκος αξίζει όσο ο κόσμος όλος¨ κ.α. και σήματα με την ημισέληνο και το αστέρι. Ενώ λοιπόν στα πλαίσια του πακέτου εκδημοκρατισμού είχε δοθεί υπόσχεση πως θα τα καταργούσαν και θα τα έσβηναν, στην περιοχή του Μποτάν, είναι στην επικαιρότητα πάλι ο σχηματισμός τους σε βουνά και λόφους.

Οι δραστηριότητες αυτού του τύπου που παραπέμπουν στην δεκαετία του 1990, άρχισαν πάλι να σχηματίζονται σε λόφο της περιοχής Ζόραν επί της οδού Τζίζρε-Σιρνάκ, υπό την μορφή ημισελήνου και αστεριού.

Στην περιοχή που είναι υπό τον έλεγχο στρατού και στρατοχωροφυλακής, προς το παρόν έχει σχηματιστεί η ημισέληνος και θα ολοκληρωθεί και με το αστέρι.

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 10/7/2012

Σχόλιο : Και φυσικά δεν είναι μόνο στο Κουρδιστάν αλλά και η πoλύ γνωστή επιγραφή των Τούρκων στον κατεχόμενο Πενταδάχτυλο στην βόρεια Κύπρο. Παντού πια αυτό το κόμπλεξ του κλέφτη…