ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Καιρός στρατιωτικής λύσης

Δήλωση του Ντουράν Καλκάν – εκ των ¨γερακιών¨ του ΠΚΚ- : Δεν πρέπει να αναμένεται τίποτε από το ΑΚΠ. Πλέον είναι καιρός στρατιωτικής λύσης.

Την ώρα που η συνάντηση της Λεϊλά Ζανά με τον πρωθυπουργό Ερντογάν δημιουργούσε θετικό κλίμα, το μέλος του εκτελεστικού Συμβουλίου του ΚCK Ντουράν Καλκάν έστελνε πολεμικά μηνύματα. Ο Ντουράν Καλκάν μιλώντας στο πρακτορείο Φιράτ ανέφερε πως η κυβέρνηση του ΑΚΠ ηττήθηκε από το ΠΚΚ, ότι πρέπει να παραιτηθεί και πρόσθεσε πως ¨ Πλέον είμαστε σε περίοδο στρατιωτικής λύσης¨.

Ο Καλκαν ανέφερε πως είναι ανάγκη πλέον οι Κούρδοι να μην αναγνωρίζουν καμμία διακυβέρνηση πέραν της δικής τους : ¨Πλέον δεν πρέπει να αναμένεται τίποτε από το κόμμα ΑΚΠ. Ο φασίστας δήμιος θα είναι επιθετικός, θα πρέπει λοιπόν ο καθένας να αποφεύγει δηλώσεις και συμπεριφορές που δημιουργούν ελπίδες για κάτι τέτοιο. Αυτοί που λένε πως το ΠΚΚ δεν μπορεί με τα όπλα να νικήσει το ΑΚΠ, ας συνεχίσουν να γλείφουν τα χέρια τους. Η επίλυση δεν έρχεται με προτάσεις του τύπου ¨Το ΠΚΚ να αφήσει τα όπλα¨ ή ¨Να κάνουμε διπλή ανακωχή¨. Πέρασε πια η εποχή για αυτά. Αυτοί που επιθυμούν λύσεις, πρώτα από όλα παράγον σχέδια για λύσεις. Εμείς τώρα επιθυμούμε την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος με την γραμμή του επαναστατικού λαϊκού πολέμου.

 Εφ. Ταράφ 2/7/2012