ΤΕΛΕΤΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τιμήθηκε με τελετή ο Μεχμέτ Χιλμή

Ο δημοσιογράφος-δάσκαλος και εκ των ιδρυτών της ΤΕΞ Μεχμέτ Χιλμή τιμήθηκε την Δευτέρα 25/6/2012 κατά την 81η επέτειο από τον θάνατο του, αρχικά στις 18.15 με τελετή στον τάφο του και ακολούθως στις 19.00 με πάνελ που οργανώθηκε στην αίθουσα της ΤΕΞ με τίτλο ¨Η ζωή του Μεχμέτ Χιλμή¨.

Η τελετή άρχισε με ανάγνωση Κορανίου από τον ιμάμη της συνοικίας Σουνέ της Ξάνθης Ρεμζί Σαμπάν και συνεχίστηκε με προσευχή από τον ¨μουφτή¨ Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Η τελετή τιμής τελείωσε με παρουσίαση που έκανε στην αίθουσα της ΤΕΞ ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Χικμέτ Τζεμίλογλου.

Στην τελετή μετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά και μέλη του Δ.Σ, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο ¨μουφτής¨ Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο τοπικός υπεύθυνος του προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ομέρ Ομέρ, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για τα γραφεία Ξάνθης του DEB Οζάν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Ερκάν Ρουσέν, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης Σαλίχ Καγιά, η επικεφαλής του τμήματος γυναικών της ΤΕΞ Τουλίν Μουσταφάογλου και μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών Ν. Ξάνθης Αϊσέλ Σαγίρ και πρώην πρόεδροι της ΤΕΞ.

 Εφ. Μπιρλίκ 28/6/2012 

Σχόλιο : Αθρόα (….) βλέπουμε η προσέλευση για τον Χιλμή. Πάντως ο κύριος Τσετίν Μάντατζη δεν έλειπε, τον τίμησε και αυτός.