101 ΕΤΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

101 ΕΤΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός εξέδωσαν μηνύματα με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

Οι Τουρκικές Αεροπορικές Δυνάμεις γιορτάζουν την 101η επέτειο της ίδρυσης του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Αμπντουλλάχ Γκιουλ, και ο Πρωθυπουργός Ερντογάν εξέδωσαν ευχητήρια μηνύματα με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ευχητήριο μήνυμα στον Αρχηγό των Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων, πτέραρχο Μεχμέτ Ερτέν.

«Η Πολεμική Αεροπορία μας πέρα από την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας κερδίζει την εκτίμηση (όλων) με τις εξαιρετικές επιτυχίες που σημειώνει στις διεθνείς αποστολές διασφάλισης και προστασίας της ειρήνης», αναφέρει ο Αμπντουλλάχ Γκιουλ .

Ο Πρωθυπουργός Ερντογάν σημειώνει τα εξής στο μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα:

«Οι Τουρκικές Αεροπορικές Δυνάμεις είναι μια από τις πρώτες αεροπορικές οργανώσεις του κόσμου και η οποία έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα, αποτελεσματικότερα και ισχυρότερα ονόματα της σύγχρονης παγκόσμιας αεροπορίας χάρη στις εμπειρίες που απέκτησε από το παρελθόν μέχρι σήμερα καθώς και στην ισχυρή υποδομή που διαθέτει.»

TRT 1/6/2012