ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Επίσκεψη από την διοίκηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης στα γραφεία του κόμματος μας στην Ξάνθη

Τα πρόσφατα νεοκλεγέντα, διοικητικό και ελεγκτικό συμβούλιο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, επισκέφτηκαν την νομαρχιακή οργάνωση του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη.

 Κατά την επίσκεψη που έγινε στις 2-6-2012 τους διοικούντες της ΤΕΞ τους υποδέχτηκαν ο αντιπρόεδρος του κόμματος DEB και υπεύθυνος της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου μαζί με κομματικά στελέχη από την Ξάνθη.

Στην επίσκεψη πρώτα μίλησε ο πρόεδρος της ΤΕΞ δικηγόρος Αχμέτ Καρά, οποίος παρουσίασε τα μέλη και τα καθήκοντα τους, ενώ ενημέρωσε για τις δραστηριότητες, την νομική διαδικασία και τα μελλοντικά σχέδια της ΤΕΞ. Ο Αχμέτ Καρά συνέχισε λέγοντας : Σκοπός της ΤΕΞ και των υπολοίπων συλλόγων μας είναι να στηρίξουμε και να προσφέρουμε στην κοινότητα μας. Η ΤΕΞ σε αυτό το πλαίσιο δραστηριοποιείται σε μια σειρά από επίπεδα από τον πολιτισμό μέχρι τον αθλητισμό και διοργανώνει εκδηλώσεις. Όλοι οι σύντροφοι που καθορίστηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση στο διοικητικό και ελεγκτικό συμβούλιο, ανέλαβαν αυτά τα καθήκοντα για να προσφέρουν στον λαό μας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοικούντες του DEB για αυτή την θερμή και ειλικρινή υποδοχή¨.

Μετά μίλησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος DEB και υπεύθυνος της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την φιλοξενία των διοικούντων της ΤΕΞ και ανέφερε : ¨Η ΤΕΞ είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας για την Τουρκική Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Αποτελεί τον πιο παλιό σύλλογο της Ξάνθης και της Δυτικής Θράκης. Είναι ένας φορέας που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους τομείς του πολιτισμού, της παιδείας και του αθλητισμού. Επίσης όπως ξέρετε υπάρχει μια νομική διαδικασία. Στην πραγματικότητα η ΤΕΞ έχει κερδίσει αυτόν τον νομικό αγών με την απόφαση του ΕΔΑΔ το 2008. Αλλά τα δικαστήρια της χώρας μας δεν εφάρμοσαν αυτήν την απόφαση. Ως κόμμα DEB η στήριξη μας προς την ΤΕΞ είναι απόλυτη. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΤΕΞ και τους διοικούντες για αυτήν την επίσκεψη και εύχομαι να έχουν επιτυχίες στα καθήκοντα τους¨.

 Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 5/6/2012