Ο ΣΤΑΛΛΟΝΕ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ¨ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ¨

Σχέδιο που θα εκνευρίσει την Τουρκία

Επανέρχεται στην επικαιρότητα με άλλο σκηνοθέτη το σχέδιο στο οποίο είχε προσπαθήσει και ο Σιλβέστερ Σταλλόνε.

Με βάση αυτά που αναφέρει η αρμενική εφημερίδα Ρanarmenian, ο Αμερικανός Edwin Avaness σκηνοθέτης ετοιμάζεται να γυρίσει ταινία βασισμένη στο βιβλίο ¨40 μέρες στο βουνό του Μωυσή¨ του Φράντς Βέρφελ. Ο Γάλλος δημοσιογράφος Jean Eckian μιλώντας στην Ρanarmenian επιβεβαίωσε το σχέδιο για την ταινία.

Ανάλογη προσπάθεια του Σιλβέστερ Σταλλόνε το 2006 να γυρίσει ταινία με θέμα το ίδιο βιβλίο, είχε μείνει στην μέση μετά από αντιδράσεις που προήλθαν από την Τουρκία και από το τουρκικό λόμπι στην Αμερική. Η αρμενική εφημερίδα γράφει πως η ταινία του Σταλλόνε είχε εμποδιστεί από τον τουρκικό σύλλογο ASIMED στην Αμερική και ότι παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας η ταινία του Edwin Avaness θα γυριστεί.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η ταινία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδίου και ότι έχει ανάγκη οικονομικής στήριξης, και ότι αυτή τη φορά η απόφαση να γυριστεί είναι ειλημμένη παρά τις όποιες αντιδράσεις της Τουρκίας

 Ο ΣΤΑΛΛΟΝΕ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ¨ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ¨

Ο Σταλλόνε ανακοίνωσε πως το 2006 θέλησε να μεταφέρει στην λευκή οθόνη το βιβλίο ¨40 μέρες στο βουνό του Μωυσή¨ που έγραψε στα 1933 ο Φράντς Βέρφελ.

Ο Σταλλόνε μιλώντας στην εφημερίδα Ντένβερ Ποστ που βγαίνει στις ΗΠΑ είχε δηλώσει πως ¨Στόχος μου ήταν να μεταφέρω στο σινεμά το βιβλίο ¨40 μέρες στο βουνό του Μωυσή¨ που περιγράφει τον ομαδικό σκοτωμό των Αρμενίων από τους Τούρκους και την σωτηρία κάποιων εξ αυτών από γαλλικά πλοία¨.

Ο Σταλλόνε αναφερόμενος τότε στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε για τα γύρισμα της ταινίας είχε πει πως ¨Οι Τούρκοι για 85 χρόνια τώρα, εμποδίζουν αυτό το θέμα¨.

Πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν  5/6/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone