ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ : Ως μειονότητα δώσαμε την πρέπουσα απάντηση

Ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σχολίασε στην εφημερίδα Γκιουντέμ τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Ο Ζεϊμπέκ τόνισε πως το κόμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 40 μέρες αύξησε το ποσοστό του κατά 10%, ενώ στην Ξάνθη κατά 14%. Δήλωσε επίσης ότι το γεγονός πως το κόμμα του πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό στην χώρα στην Ξάνθη, αποτελεί μια επιτυχία της μειονότητας.

 ¨Ο μειονοτικός μας έδωσε ρεκόρ ψήφων¨

Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ δήλωσε τα εξής : Είναι ελπιδοφόρο από την πλευρά της δικαίωσης της πολιτικής μας πως ο λαός πίστεψε στο κόμμα μας. Μακάρι να ήμασταν πρώτο κόμμα. Αλλά προεκλογικά και μέσα από την χώρα και από την Ευρώπη οργανώθηκε μια εκστρατεία εκφοβισμού. Πιστεύουμε πως αν δεν υπήρχε αυτή η εκστρατεία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα. Στην Ξάνθη υπήρξε πολύ σημαντική αύξηση. Το 24% που πήραμε στις 6 Μαΐου το ανεβάσαμε στο 38,5%.

Οι ψήφοι μας από 16 χιλιάδες ανέβηκαν στις 25 χιλιάδες. Η μειονότητα μας στήριξε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο μειονοτικός μας έδωσε ρεκόρ ψήφων. Εάν προσέξετε την ανάλυση που κάναμε, φαίνεται πως η μειονότητα έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 19.000 ψήφους. Αυτό είναι πολύ σημαντική στήριξη. Ευχαριστούμε όλους. Δόθηκε σε όλους ένα πολύ καλό μήνυμα. Θα θυμάστε πως προεκλογικά, ήταν κρίμα αλλά ζήσαμε μια πολιτική λάσπης. Κάποιοι και από τον ελληνικό τύπο και από τον τύπο της μειονότητας αποπειράθηκαν να με βλάψουν, αλλά εγώ τους ευχαριστώ. Διότι έτσι με αυτό τον τρόπο και μας κέντρισαν περισσότερο και συνέβαλαν στο να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. Ο κόσμος μας έδειξε πως πλέον δεν εξαπατάται από αυτά. Υπήρξε μια ομαδική δουλειά. Σε αυτήν μας την επιτυχία υπήρχαν πολλοί ανώνυμοι ήρωες. Σε κάθε χωριό υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι εργάστηκαν και προσπάθησαν για την επιτυχία μας. Η επιτυχία μας είναι επιτυχία του λαού μας. Πιστεύω πως ως μειονότητα δώσαμε την δέουσα απάντηση¨

¨Κατά την γνώμη μου η εκπαίδευση είναι το πιο σημαντικό θέμα¨

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ απαντώντας την ερώτηση της εφημερίδας Γκιουντέμ ¨Ποια είναι η προτεραιότητα σας μετά την ανάληψη καθηκόντων ;¨ δήλωσε : ¨Προσωπικά πάντα πίστευα πως το σημαντικότερο θέμα μας είναι η εκπαίδευση. Φυσικά κατά την τελευταία περίοδο σοβαρά προβλήματα αποτέλεσαν η οικονομία και η ανεργία. Θα είναι μια προβληματική χρονιά για την παιδεία. Είναι στην επικαιρότητα να κλείσουν κάποια σχολεία. Από την άλλη δεν εγγράφουν στα σχολεία τα παιδιά που δεν πήγαν σε ελληνικά νηπιαγωγεία. Γενικά η μειονοτική εκπαίδευση περνά μια προβληματική περίοδο. Ελπίζω στα υπάρχοντα θέματα να μην προστεθούν και νέα. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε συνομιλητή. Μόλις γίνει κυβέρνηση και αναλάβει καθήκοντα ο υπουργός Παιδείας θα έχουμε έναν συνομιλητή. Εμείς μπορούμε να κινητοποιηθούμε σε αυτό το θέμα και να αρχίσουμε να αναζητούμε λύσεις. Τα θέματα της οικονομίας και της ανεργίας είναι πολύ σημαντικά. Επιθυμούμε να εργαστούμε σε αυτά τα θέματα. Όπου χρειάζεται να δώσουμε προτεραιότητα θα κινητοποιηθούμε. Οι φίλοι μας βουλευτές που είχαν εκλεγεί στις 6 Μαΐου εξελέγησαν και στις 17 Ιουνίου. Θα εκπροσωπήσουμε την μειονότητα μας στο επόμενο διάστημα. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν¨.

 Εφ. Γκιουντέμ 19/6/2012

Σχόλιο : Προσέξτε το σημείο που υπογραμμίσαμε. Επειδή η Τουρκία δεν θέλει κρατικά νηπιαγωγεία, έστησε σε πολλά χωριά παράνομα νηπιαγωγεία που τα συντηρούν υποτίθεται διάφοροι σύλλογοι. Και έχουν την απαίτηση από πάνω η φοίτηση σε αυτά να γίνεται αποδεκτή στα δημοτικά όταν πάνε να εγγραφούν τα νήπια !