¨ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ¨

Χωρικοί του Τσέλτικλι : Πλέον δεν θα ξαναπάρουμε τα όπλα

Μπίτλις – 6 χωρικοί –κορουτζού (φύλακες χωριών) που απήχθηκαν από αντάρτες του HPG στις 18 Μαίου, αφού αφέθηκαν ελεύθεροι και μετά, δήλωσαν πως δεν πρόκειται ποτέ ξανά να πιάσουν τα όπλα.

Οι 6 χωρικοί-κορουτζού που γύρισαν στο χωριό τους στις 30 Μαίου στις 22.30 περίπου, συναντήθηκαν με τον Χασάν Τζεϊλάν εκπρόσωπο της İHD (Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) του Μπίτλις και με τον ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βαχίτ Φιντάν.

Μας φέρθηκαν σαν μουσαφίρηδες

Πριν από την συνάντηση οι 6 χωρικοί-κορουτζού έκαναν μια ανακοίνωση τύπου και έπειτα περιέγραψαν στον Χασάν Τζεϊλάν αυτά που έζησαν. Ανέφεραν πως κατά τις 13 μέρες που παρέμειναν κρατούμενοι δεν τους συμπεριφέρθηκαν άσχημα ούτε τους πρόσβαλαν, το αντίθετο τους φέρθηκαν σαν μουσαφίρηδες. Ευχαρίστησαν επίσης την αντιπροσωπία της İHD για τις προσπάθειες τους.

Ο Χασάν Τζεϊλάν μετά την συνάντηση που είχε με τους συλληφθέντες από τους αντάρτες κορουτζούδες, δήλωσε πως είναι ανάγκη οι συνομιλίες ανάμεσα στους κρατικούς αξιωματούχους και το ΠΚΚ, να συνεχιστούν από εκεί όπου σταμάτησαν.

Τα 6 άτομα ανέφεραν πως από την πρώτη στιγμή που απήχθηκαν καλύφθηκαν όλες τους οι ανάγκες για υγεία, τροφή, ντύσιμο κ.α. και προέβησαν σε μια έκκληση. Ανέφεραν πως είναι ανάγκη στον πόλεμο αυτό οι πολίτες να παραμείνουν στην άκρη και δήλωσαν πως δεν πρόκειται να ξαναπιάσουν όπλα στα χέρια τους : Για 700 λίρες που μας δίνουν μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή μας. Αυτοί οι οποίοι παίρνουν 3-4 χιλιάδες λίρες τον μήνα μας βάζουν στην πρώτη γραμμή, ζητώντας μας να θυσιάσουμε τις ζωές μας. Κατά τις 13 μέρες που παραμείναμε κρατούμενοι αντιληφθήκαμε την κακή πλευρά του συστήματος κορουτζού και πλέον δεν πρόκειται να ξαναπιάσουμε όπλα. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κορουτζούδες να αφήσουν τα όπλα

……………

 Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 31/5/2012

Σχόλιο : Προφανώς οι αντάρτες-μαχητές έκαναν πολύ πειστικές παραινέσεις. Όπως πρέπει να γίνεται σε αυτούς που συνεργάζονται με τον εχθρό.