ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι άντρες δολοφόνησαν 15 γυναίκες

Με βάση την μηνιαία αναφορά βίας που δημοσιεύει η Bianet, κατά τον μήνα Μάιο οι άντρες δολοφόνησαν 15 γυναίκες και δύο μωρά, ενώ τραυμάτισαν 32 γυναίκες. Στο σύνολο των πρώτων 4 μηνών του 2012 71 γυναίκες δολοφονήθηκαν. Η περιοχή με την μεγαλύτερη βία είναι στην Μεσόγειο.

Με βάση τα στοιχεία της Bianet που στηρίζονται σε ειδήσεις από εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων τον μήνα Μάιο οι άντρες δολοφόνησαν 15 γυναίκες και δύο μωρά, τραυμάτισαν 32 γυναίκες, βίασαν 9 γυναίκες και παρενόχλησαν σεξουαλικά 9 άλλες. Η περιοχή με την περισσότερη βία υπήρξαν τα Άδανα στην περιοχή της Μεσογείου. Σκοτώθηκαν 3 γυναίκες και τραυματίστηκαν βαριά 5, οι οποίες είχαν ήδη προσφύγει στην εισαγγελία ή στην αστυνομία λόγω της βίας που αντιμετώπιζαν. Κατά τους πρώτους 4 μήνες του 2012, συνολικά 71 γυναίκες δολοφονήθηκαν, 109 υπέστησαν αντρική βία, 41 υπέστησαν βιασμό, και 71 σεξουαλική παρενόχληση.

Δολοφονίες

Τον Μάιο σε 11 νομούς δολοφονήθηκαν 15 γυναίκες και δύο μωρά. Μετά την δολοφονία ένας άντρας αυτοκτόνησε και ένας άλλος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Τις γυναίκες ως επί το πλείστο τις σκοτώνουν οι άντρες τους. Από τις 15, τις 9 τις σκότωσαν οι άντρες τους, τις 4 οι φίλοι τους και σε δύο περιπτώσεις δεν φάνηκε ποιος. Τον Μάιο το πλέον χρησιμοποιούμενο δολοφονικό όργανο ήταν το μαχαίρι. 9 γυναίκες δολοφονήθηκαν με μαχαιριές, 4 με πυροβολισμούς και μία δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό. Περιοχή με τις περισσότερες δολοφονίες τον Μάιο ήταν η Σμύρνη.

 Βία-τραυματισμοί

Οι άντρες τον Μάιο τραυμάτισαν 32 γυναίκες σε 19 νομούς. Η περισσότερη βία ήταν στα Άδανα.

4 από τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έγιναν στον δρόμο. Οι γυναίκες τις περισσότερες φορές αντιμετώπισαν βία από τους άντρες τους. Οι άντρες έδειραν 22 γυναίκες, τις 4 εξ αυτών τις τραυμάτισαν με αιχμηρά αντικείμενα και την μία με όπλο. 2 άντρες χτύπησαν εσκεμμένα τις γυναίκες τους με τα οχήματα τους, ενώ ένας της έριξε καυτό λάδι.

Μια γυναίκα για να ξεφύγει από την βία του άντρα της πήδηξε από τον τρίτο όροφο. Ένας άντρας αφού έδειρε την γυναίκα του πήρε όμηρο το παιδί τους.

………….

Bianet 13/6/2012