ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 13 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ 5 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Καβγάς και πυρκαγιά σε φυλακή στην Σανλιούρφα : 13 νεκροί

Πυρκαγιά ξέσπασε στις κλειστές φυλακές τύπου Ε στην Σανλιούρφα όπου κρατούνται περίπου 1000 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολιτικοί κρατούμενοι όπως ο βουλευτής του BDP Ιμπραήμ Αϊχάν. Από την φωτιά 13 άτομα έχασαν την ζωή τους και 5 τραυματίστηκαν. Πρωθυπουργός Ερντογάν : Το κελί δεν είναι κατάλληλο για 18 άτομα.

ΣΑΝΛΙΟΥΡΦΑ– Στις κλειστές φυλακές τύπου Ε που βρίσκονται στην περιοχή Εγιουμπούγιε, γύρω στις 22.40 ξέσπασε καβγάς. Μετά από τον καβγά, ποινικοί κρατούμενοι που μέναν στο κελί C-15 άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, ενώ έβαλαν φωτιά στα κρεβάτια και στις κουβέρτες. Η πυρκαγιά σύντομα πήρε διαστάσεις. Επιτόπου κατέφτασαν μεγάλες δυνάμεις της στρατοχωροφυλακής και της πυροσβεστικής. Εκεί πήγαν και ο αστυνομικός διοικητής Σανλιούρφας Μεχμέτ Λίκογλου και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής συνταγματάρχης Εμίν Ντουρσούν οι οποίοι κατηύθηναν τις προσπάθειες. Η αστυνομία απέκλεισε τον περίγυρο της φυλακής, ενώ η στρατοχωροφυλακή επενέβη στο γεγονός.

13 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 5 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ο νομάρχης Σανλιούρφας Τζελαλετίν Γκιουβέντς δήλωσε πως στην πυρκαγιά έχασαν την ζωή τους 13 άτομα και 5 τραυματίστηκαν. Ο Γκιουβέντς απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων μετά από έρευνα που έκανε στην φυλακή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Ο Γκιουβέντς ανέφερε πως συνέβη στην πτέρυγα όπου βρίσκονται οι ποινικοί κρατούμενοι και ότι δεν είχε σχέση με τους πολιτικούς κρατούμενους. Σχετικά δήλωσε :

¨Μετά από καβγά μεταξύ κρατουμένων ξέσπασε πυρκαγιά. Δυστυχώς μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, είχαμε αυτό το γεγονός. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην φυλακή είναι ήρεμη. Ο εισαγγελέας άρχισε τις δέουσες αυτοψίες και έρευνες. Έχουμε 13 θανάτους, 2 τραυματίστηκαν και νοσηλεύτηκαν στην φυλακή, ενώ άλλοι 3 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους¨.

Όταν ο νομάρχης ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το αν συνέβη τίποτε στο κελί όπου είναι κρατούμενος για την υπόθεση KCK ο βουλευτής του BDP Ιμπραήμ Αϊχάν, απάντησε λέγοντας ¨ Δεν υπάρχει σχέση με το κελί όπου βρίσκεται ο κύριος Ιμπραήμ Αϊχάν. Εγώ μπήκα μέσα και είδα. Το περιστατικό είναι σε εντελώς διαφορετική πτέρυγα¨.

……………..

 Εφ. Χουριέτ 17/6/2012