ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ….

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κωστάντζα της Ρουμανίας το 5 διεθνές συνέδριο ¨Τουρκάλες στα Βαλκάνια¨

Στο συνέδριο όπου μετείχε ως επίτιμη καλεσμένη και η Εσίν Σάρνιτς-σύζυγος του πρόξενου (πρέσβης) της T.C. στην Κομοτηνή κυρίου Μουσταφά Σάρνιτς, η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, η Σιμπέλ Ντουρμούς- υπεύθυνη του προγράμματος Πρόσβαση στο Χωριό του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και η επικεφαλής του τομέα γυναικών του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (G.T.G.B.) Ελμάς Χιουσέμογλου περιέγραψαν τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και περιέγραψαν τα βήματα επίλυσης που πρέπει να γίνουν.

 Τα επίσημα εγκαίνια του συμποσίου έγιναν στις 8/6/2012. Στα εγκαίνια μίλησαν η επικεφαλής Μελέκ Αχμέτ-της Επιτροπής Γυναικών της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ρουμανίας, η πρόξενος της T.C. στην Κωστάντζα Φουσούν Αραμάζ, ο Τούρκος βουλευτής Ιμπράμ Χουσείν, ο βουλευτής των Τατάρων Τούρκων Αχμέτ Αλεϊντίν, ο αντινομάρχης Κωνστάντζας, εκπρόσωποι του υπουργείου Πολιτισμού της Ρουμανίας, ο διευθυντής του Τουρκικού Πολιτιστικού Κέντρου Γιουνούς Εμρέ της Κωστάντζας, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικών Σχέσεων Βουλγαρίας-Τουρκίας ¨Ήλιος¨ Μετζμπουρέ Εφραίμοβα, και η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ έκαναν από μία ομιλία.

Η Περβίν Χαϊρουλλάχ στην σύντομη ομιλία της, ανέφερε πως στις μειονότητες είναι πολύ σημαντική η εκπαίδευση και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, και για αυτό είπε πρέπει να δοθεί σημασία στην εκπαίδευση, ενώ μετέφερε και τα χαιρετίσματα από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης στους Τούρκους της Ρουμανίας

……………….

 Εφ. Μπιρλίκ 12/6/2012