ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΟΤΔΘ ΜΕ ΤΗΝ MRG

Η ΕΟΤΔΘ συναντήθηκε στο Λονδίνο με την Διεθνή Ομάδα Μειονοτικών Δικαιωμάτων (Minority Rights Group International- MRG)

Ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης) Χαλίτ Χαμπίμπογλου παραβρέθηκε σε γεύμα μαζί με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αγγλίας.

 Η ΕΟΤΔΘ στις 1/6/2012 μαζί με τον Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αγγλίας, επισκέφτηκαν την Διεθνή Ομάδα Μειονοτικών Δικαιωμάτων. Μετά από την συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίμπογλου συναντήθηκε με την ηγεσία του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αγγλίας, σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του.

Τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης περιγράφηκαν στην MRG

Μετά από ραντεβού που έκλεισε ο Ερτζουμέντ Μουσταφάογλου-Γ.Γ. του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αγγλίας και μέλος της ομάδας λόμπι της ΕΟΤΔΘ, επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, από τον πρόεδρο της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίμπογλου και από τον πρόεδρο του συλλόγου της Αγγλίας Ριτβάν Χατζημπεντέλ, επισκέφτηκε την Διεθνή Ομάδα Μειονοτικών Δικαιωμάτων

Στην συνάντηση με την υπεύθυνη πόρων της MRG Σαντιγιέ Σαίχ και με την υπεύθυνη νομικών υποθέσεων Έβελιν Βέρχας που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, τέθηκαν τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Στην συνάντηση αυτή κατά την οποία τέθηκαν τα θέματα με κάθε λεπτομέρεια, οι εκπρόσωποι της MRG εξέφρασαν την χαρά τους για τις εργασίες της ΕΟΤΔΘ και ανέφεραν πως θα χαρούν να εργαστούν από κοινού με αυτήν.

………………..

Ιστοσελίδα της ΕΟΤΔΘ 4/6/2012