Η MOODY’S ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η MOODY’S ΑΥΞΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε κατά μια βαθμίδα την πιστοληπτική αξιολόγηση στο BA1 από το BA2

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s αύξησε την βαθμολογία της Τουρκίας. Η Moody’s που δύσκολα δίνει υψηλή βαθμολογία αναβάθμισε κατά μια βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η Moody’s αναβάθμισε κατά μια βαθμίδα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στο BA1 από το BA2 διατηρώντας θετικές τις προοπτικές της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση που έγινε ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η κίνηση αυτή σχετίζεται με την ικανότητα των δημόσιων οικονομικών να απορροφούν τους κραδασμούς και τα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εγκωμίασε τα βήματα που έκανε η Τουρκία για την αντιμετώπιση των εξωτερικών ανισορροπιών όπως το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

Ο δημοσιονομικός ισολογισμός χαρακτηρίζεται ως θετικός στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι θα αναβαθμιστεί περαιτέρω στην προσεχή περίοδο ο βαθμός της Τουρκίας αν αυτή καταστεί πιο ανθεκτική στην απορρόφηση των κραδασμών στον ισολογισμό πληρωμών.

Η Moody’s μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου της Ισπανίας καθώς και 5 ολλανδικών τραπεζών, 1 βελγικής και 1 λουξεμβουργιανής.

TRT 20/6/2012